ODA chystá na říjnové volby masivní kampaň

Praha - Občanská demokratická aliance (ODA), v jejímž čele stojí miliardář Pavel Sehnal, se chystá na říjnové volby do Poslanecké sněmovny. Plánuje prý "masivní billboardovou kampaň.

voliče chce oslovovat také prostřednictvím klasických tištěných médií i sociálních sítí. Hlavními programovými prioritami strany jsou snazší podnikání, spravedlivé důchody a dobře fungující města pro občany.

"Vše pak vzájemně sjednocuje nekompromisní ústřední heslo kampaně: přeškrtnuté Nejde, a výrazné Musí to jít," uvedla dnes ODA v tiskové zprávě. Sehnal s programem v pátek seznámil delegáty prvního celorepublikového sněmu obnovené ODA, kteří rovněž schválili členy vedení či zprávu o hospodaření.

Předseda aliance uvedl, že po vzniku prvních základních organizací a krajské organizace v Praze budou v příštích týdnech následovat i další regiony, například v Pardubickém, Královéhradeckém či Jihomoravském kraji. "Do letních prázdnin chceme mít založené organizace ve všech krajích," doplnil Sehnal.

Sehnalova ODA zahájila činnost letos v lednu, využila značku někdejší vládní strany z 90. let a chce na ni navazovat pravicovým programem zaměřeným na podnikatele. Strana se chce zaměřit zejména na komunální volby v příštím roce, představit se chce už i v letošních sněmovních volbách. Hodlá usilovat mimo jiné o snížení daně z příjmu firem, odbourávat systém dotací a zahájit proces přijetí eura.

Související

Pavel Sehnal, předseda ODA

Menší neparlamentní strany budou kandidovat do Sněmovny v alianci

O hlasy voličů v letošních sněmovních volbách se chce ucházet Aliance pro budoucnost (APB), která je pokračovatelkou Občanské demokratické aliance (ODA) a sdružuje politiky z menších neparlamentních stran. Předsedou je miliardář Pavel Sehnal, s ním budou usilovat o vstup do Sněmovny politici Agrární demokratické strany, Strany konzervativní pravice - Řád národa a Demokratické strany zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT, uvedli zástupci aliance na dnešní tiskové konferenci.
Poslanecká sněmovna

Zemřel bývalý poslanec Čestmír Hofhanzl, s ODA se rozešel ve zlém

Zemřel bývalý poslanec Občanské demokratické aliance (ODA) a kandidát do Senátu Čestmír Hofhanzl. Informaci deníku E15 potvrdil dnes ČTK Martin Kodys, starosta obce Třeštice, kde bývalý poslanec od roku 1997 žil. Hofhanzl zemřel v neděli, bylo mu 78 let. Pohřeb bude mít v pátek v Telči v kostele svaté Anny.

Více souvisejících

ODA Pavel Sehnal (miliardář) Volby

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Víkendové počasí: Konec zimy a návrat jara. Meteorologové slibují příjemné teploty

Česko má před sebou ještě jednu mrazivou noc, již v pátek ale teploty překročí 10 stupňů. Oteplení pak bude pokračovat i o nadcházejícím víkendu a během příštího týdne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) avizuje, že bude až 25 °C. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy