Faltýnek povede ANO do voleb na Vysočině, hodlá porazit ČSSD

Jihlava - Kandidátku ANO na Vysočině podle očekávání povede místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek. Původně měl být lídrem hnutí v Olomouckém kraji. Pozici jedničky na Vysočině převzal po ministru financí Ivanu Pilném (ANO), který plánuje odchod z politiky.

Jeden ze dvou dosavadních poslanců zvolených za ANO na Vysočině Josef Kott obsadil na kandidátce pro podzimní sněmovní volby druhou pozici, zatímco poslankyně Zuzana Šánová na ní už nebude. Z třetího místa bude kandidovat Monika Oborná z Třebíčska.

"Naše výzva je porazit pana Běhounka, to je silný soupeř," řekl Faltýnek. Současný hejtman, nestraník Jiří Běhounek bude znovu lídrem sociálních demokratů na Vysočině. S úspěchem vedl ČSSD do sněmovních voleb v kraji už v roce 2013.

Faltýnek dnes uvedl, že ho předsednictvo hnutí navrhlo na Vysočinu, protože jde o zemědělský kraj. "Já se v zemědělství pohybuji celý život," řekl Faltýnek a doplnil, že čtyři roky vede zemědělský výbor sněmovny. Z oblasti zemědělství jsou další dva kandidáti ANO na Vysočině, Kott a Oborná.

Podle Kotta, který je krajským předsedou ANO, nebude Šánová na kandidátce, protože ji nenavrhl její mateřský region, jímž je Žďársko. "My jsme sestavovali kandidáty tak, že jednotlivé oblasti nominovaly lidi, kteří by je měli zastupovat," uvedl. Za Ždársko bude na kandidátce na čtvrtém místě stavař Radek Zlesák. Pátý bude lékař Zdeněk Faltus z Jihlavska a šestý podnikatel Otto Vopěnka z Havlíčkobrodska.

Související

Jaroslav Faltýnek (ANO)

Faltýnek: Kauza kolem dotace na stavbu Čapího hnízda se nestala tak, jak uvedla policie

Bývalý první místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek dnes u pražského městského soudu uvedl, že kauza kolem dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo se nestala tak, jak uvedla policie. Obžalovanému bývalému premiérovi Andreji Babišovi (ANO) se podle něj nevyplatilo páchat podvod kvůli dotaci, která představovala pět procent z celkové investice. Případ byl podle něj uměle vytvořen s jediným cílem - odstranit Babiše z politiky.
Jaroslav Faltýnek

ANO mění názor na potravinové kvóty, podpoří senátní verzi

Poslanecký klub hnutí ANO většinově podpoří senátní verzi novely zákona o potravinách, jež ze sněmovního návrhu mimo jiné vypouští povinnost, aby maloobchodní řetězce prodávaly od příštího roku minimálně 55 procent českých potravin. Na dnešní tiskové konferenci před schůzí Sněmovny to řekl šéf klubu Jaroslav Faltýnek.

Více souvisejících

Jaroslav Faltýnek (hnutí ANO) volby 2017 Kraj Vysočina Hnutí ANO jiří běhounek

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy