Zeman přijal v Lánech první nováčky do Babišovy vlády

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes přijal na zámku v Lánech kandidátku na ministryni práce Jaroslavu Němcovou (ANO). Krátce po ní přijela poslankyně ANO Klára Dostálová, která má vést ministerstvo pro místní rozvoj.

Němcová je středočeskou radní pro zdravotnictví. V této souvislosti nedávno uvedla, že pokud se stane ministryní, funkce v krajské radě se vzdá. O tom, zda složí i zastupitelský mandát, se ještě poradí.

Dostálová je náměstkyní na ministerstvu pro místní rozvoj. O tom, že by se mohla stát ministryní pro místní rozvoj, se spekulovalo už na podzim 2014, když tehdejší šéfka resortu Věra Jourová odešla do Evropské komise. Nakonec hnutí ANO do této funkce nominovalo Šlechtovou, která je nyní adeptkou na ministryni obrany.

Zeman už dříve avizoval, že vládu jmenuje poté, co se setká se všemi novými kandidáty na vládní posty. S pokračujícími ministry Richardem Brabcem, Robertem Pelikánem, Danem Ťokem, Martinem Stropnickým a Karlou Šlechtovou se nesejde, což zdůvodnil tím, že kvůli dřívějšímu termínu jmenování vlády na to není čas, navíc je všechny zná a je s jejich prací spokojen.

Související

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Hledání špíny na ČSSD? Kolem Maláčové se strhla přestřelka

Praha - Kolem kandidátky sociální demokracie do vedení ministerstva Jany Maláčové už vypukl spor. Podle bývalého náměstka resortu Olega Blaška se Maláčová podílela na chybách při rozdělování dotací. Exministryně práce Jaroslava Němcová (ANO) odmítla, že by trestní oznámení podala konkrétně na Maláčovou.

Více souvisejících

Jaroslava Němcová (ANO) Klára Dostálová Miloš Zeman Vláda ČR Ministerstvo práce a soc. věcí Ministerstvo pro místní rozvoj

Aktuálně se děje

před 11 minutami

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Rusové se připravují na nekonečnou válku, tvrdí Zelenského poradce

Změny v ruském vedení po opětovné inauguraci Vladimira Putina svědčí zejména o totální militarizaci ruské ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů, konstatoval poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Změny podle něj mají zajistit, aby Moskva měla zdroje na "nekonečnou válku".

před 18 minutami

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Rusové odhalili hlavní problém ukrajinské armády

Rusové i mnozí analytici si uvědomují, že hlavním nedostatkem, který teď Ukrajinu sužuje, jsou lidské zdroje. Moskevské síly dobyly nejméně devět vesnic a osad poblíž Charkova v náporu, který má podle analytiků roztáhnout ukrajinské jednotky a odvrátit je od bojů jinde.

před 59 minutami

Slide

RECENZE: Anifilm prořízl podvratný (anti)western Slide od animátorské legendy Billa Plymptona

Minulý týden v Liberci proběhl největší festival animovaného filmu u nás. Vedle výherního filmu Kuře pro Lindu uvedl v hlavní soutěži celovečerních filmů novinku nezávislého amerického tvůrce Billa Plymptona, jenž na jednom z minulých ročníků festivalu zasedal v porotě a uvedl svou retrospektivu. Jeho westernově laděný Slide nepřestává okouzlovat svérázným stylem animace i žánrovou subverzí.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Suché počasí může působit potíže. Hrozí požáry, varuje ČHMÚ

Meteorologové varují před nebezpečím požárů v souvislosti s nárazy větru o rychlosti přes 50 kilometrů za hodinu a suchem, které aktuálně panuje v Česku. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se týká většiny území. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy