Sněmovna rozdělila mezi kontrolory grantů statisícové odměny

Praha - Více než půl milionu korun rozdělila na ročních odměnách Poslanecká sněmovna mezi členy kontrolní rady Grantové agentury.

Musela pamatovat i na jednoho z bývalých členů rady. Jedno místo v desetičlenné radě agentury, která rozděluje několik miliard korun na projekty základního vědeckého výzkumu, zůstává neobsazené.

Nejvyšší sumu dostala tentokrát nynější místopředsedsedkyně rady Mária Režňáková, a to 125.000 korun. Její předchůdkyně a současná předsedkyně rady Jana Geršlová má schváleno 75.000 korun. Do rady byla letos poslanci znovu zvolena až po zhruba čtyřměsíční přestávce.

Z dalších členů rady obdrželi Rostislav Drochytka a Petr Konvalinka 60.000 korun, Jan Roda a Mirka Wildmannová 56.000 korun, Věra Kalvodová a Libor Jan 32.000 korun, bývalý člen rady Ladislav Jakl 26.000 korun a Omar Šerý 18.000 korun.

Související

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Více souvisejících

Poslanecká sněmovna odměna

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy