Hilšer nepustí svého mluvčího do debaty. Nechce, aby seděl u jednoho stolu s antisemitou Bartošem

Praha – Poté, co mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček vystoupil v debatě na stanici Barrandov v kontroverzní debatě s Michalem Horáčkem a které se odmítl zúčastnit další prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Mirek Topolánek, je tu další diskuze, která vyvolává bouřlivé reakce.

„Zrušil jsem účast svého člověka v debatě tiskových mluvčích pořádané zítra na @iDNEScz. Nápad sice dobrý, ale kolega @petr_hannig za sebe nanominoval Adama B. Bartoše. S antisemitou nemá smysl sedět u jednoho stolu, natož diskutovat,“ oznámil Marek Hilšer na twitteru.

Zrušil jsem účast svého člověka v debatě tiskových mluvčích pořádané zítra na @iDNEScz. Nápad sice dobrý, ale kolega @petr_hannig za sebe nanominoval Adama B. Bartoše. S antisemitou nemá smysl sedět u jednoho stolu, natož diskutovat.#SrdceNaHrad #NoAntisemitism

— Marek Hilšer (@MarekHilser) 4. ledna 2018

Adam B. Bartoš český novinář, aktivista, politik a spisovatel, známý svými antisemitskými a extremistickými názory. V lednu 2014 se stal předsedou politické strany NE Bruselu – Národní demokracie. Nejvyšší soud dnes odmítl jeho dovolání, čímž potvrdil jeho roční podmínku s dvouletým odkladem za protižidovský text na hrobě zavražděné dívky v Polné na Jihlavsku.

„Koukám, že si tady někdo pospíšil, aby to bylo ještě zatepla před prezidentskou volbou, když už Petr Hannig včera řekl, že by mne zaměstnal na Hradě. Ne, že by počkali, až to dostanu písemně já nebo můj právník - to se nehodí. No nic, tak půjdeme k Ústavnímu soudu...“ postěžoval si na twitteru Bartoš kvůli verdiktu.

Narážel na to, že prezidentský kandidát Hannig se nechal slyšet, že by na Hradě Adamovi B. Bartošovi, který sepisoval seznamy českých Židů a popíral existenci plynových komor dal práci. Z téhle etapy už je venku, šikovně pracuje a umí elektronická média, vysvětloval Hannig pro DVTV.

Jihlavský soud uznal vinným kromě Bartoše i někdejšího místopředsedu Národní demokracie Ladislava Zemánka. Pro projevenou lítost a sebereflexi ale od potrestání upustil. Bartoš se Zemánkem nechali v březnu 2015 u hrobu Anežky Hrůzové, jejíž násilná smrt v roce 1899 vyvolala v zemi protižidovské nálady, ceduli s textem :"Její smrt český národ semkla a s naléhavostí mu ukázala nutnost řešení židovské otázky. Židovská otázka nebyla dosud uspokojivě vyřešena." Text publikovali i na veřejně přístupných internetových stránkách.

Související

Wagenknecht, Lukáš

Piráti představili i kandidáty na senátory, uspěli ve stranických primárkách

Na mimořádném zasedání Celostátního fóra dnes Piráti představili první kandidáty do Senátu, kteří již získali pirátskou nominaci v primárních volbách. Jsou to Petr Jeništa, který kandiduje v obvodu 47 – Náchod, Jan Janda, který se bude o přízeň voličů ucházet v obvodu 11 – Domažlice a také dva již současní senátoři, Lukáš Wagenknecht za obvod 23 – Praha 8 a Marek Hilšer za obvod 26 – Praha 2 a 3. Představení kandidátů se zúčastnili také předseda a místopředsedkyně senátorského klubu SEN 21 Václav Láska a Adéla Šípová. 

Více souvisejících

Marek Hilšer Adam B. Bartoš Petr Hannig

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 3 minutami

před 29 minutami

před 1 hodinou

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Kyjev: Ukrajinci v cizině sedí v restauracích, zatímco doma umíráme. Evropské státy začnou vracet brance do vlasti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy