Hulinský vyzývá Alexandra Vondru k rezignaci

Praha - Stínový ministr obrany ČSSD Petr Hulinský považuje informace dnešního Práva a serveru Aktuálně.cz ohledně výsledků kontroly finančně analytického útvaru ministerstva financí, která se zabývala podezřelou zakázkou pro firmu ProMoPro během českého předsednictví, za mimořádně závažné.

„Už samotný fakt, že pod přímým vedením ministra Alexandra Vondry, který měl v Topolánkově vládě jako místopředseda vlády průběh českého předsednictví na starost, docházelo k tak flagrantnímu plýtvání státními prostředky, by měl vést k Vondrově rezignaci“, říká ministr obrany ve stínové vládě ČSSD Petr Hulinský. Podle něho člověk, pod jehož vedením se v takovém rozsahu porušoval zákon o veřejných zakázkách, nemůže nyní s vážnou tváří mluvit o boji s korupcí na ministerstvu obrany. „Nikdo to už Alexandru Vondrovi totiž neuvěří“, vysvětluje.

Celý případ má však podle Petra Hulinského ještě trestněprávní rozměr, včetně možného zapojení samotného Vondry. Jedná se totiž o tak vysokou částku, že jsou na místě pochybnosti o pouhém šlendriánu a Vondrově manažerském selhání.

„V neposlední řadě by měl Alexandr Vondra zvážit svoji rezignaci i proto, že celý případ vyšetřuje policie a je zde tedy vážné riziko tlaků na průběh vyšetřování tak, jak jsme toho byli svědky v kauze Jiřího Čunka“, dodal Petr Hulinský.

Související

Lubomír Metnar

Na vnitru končí Hulínský a Pálková, ostatní náměstci zůstanou

Praha - Na ministerstvu vnitra skončí náměstci Monika Pálková (KDU-ČSL) a Petr Hulínský (ČSSD). Se zbývajícími pěti náměstky a státním tajemníkem bude ministr Lubomír Metnar (za ANO) dál spolupracovat. Agenda přibude například náměstkovi Petru Mlsnovi, který se zabývá legislativou.

Více souvisejících

Petr Hulinský Alexandr Vondra

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy