Klasnová: Rath nedodržuje volební program ČSSD

Praha - Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) se zachoval v rozporu s volebním programem své strany, když se rozhodl zrušit některé linky autobusové dopravy. Prohlásila to v pondělí v otevřeném dopise místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová.

Sociální demokracie před volbami jako svou prioritu uváděla kvalitní dopravní obsluhu a dostupnost, připomněla Klasnová. "Jak se s tím slučuje váš nynější záměr rušit autobusové spoje poté, co bylo od Nového roku zvýšené jízdné o 20 procent?" ptá se v dopise hejtmana.Kritizuje, že vedení Středočeského kraje rozhodlo o omezení dopravy bez toho, aby svůj záměr konzultovalo se starosty obcí, kterých se rušení spojů týká. "Vaše plány považují mnozí za zcela nekoncepční, přesto je chcete realizovat od zítřka," píše Klasnová.Nelíbí se jí ani to, že se vedení Středočeského kraje nevyjádřilo v zákonné lhůtě ke studii EIA o dopadech rozšíření letiště Vodochody na životní prostředí. "Svým mlčením tak studii schválil a přijal i tvrzení, že zvýšený hluk a jiné faktory výrazně neovlivní životy Středočechů. Je to v přímém rozporu s programem ČSSD, za kterou jste byl zvolen," uvedla.Připomíná, že ČSSD před volbami deklarovala, že se zasadí o zavedení protihlukových opatření a zamezí provedení projektů, které hluk do oblasti přinesou. Strana slibovala, že k velkým zásadním stavbám prosadí detailní posouzení všech provozních, ekonomických a ekologických aspektů."Jaké detailní posouzení ale vydal Středočeský kraj k EIA? Žádné. Proč se k takto důležité studii kraj nezvládl, neuměl či nechtěl vyjádřit?" ptá se Klasnová.

Související

Kateřina Klasnová

Zelení budou v Praze kandidovat společně s Klasnovou

Praha - Strana zelených (SZ) a občanský spolek Pro jedničku se domluvily na společné kandidátce pro podzimní komunální volby. Novinářům to dnes řekli zástupci koalice, bývalá místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (Pro jedničku) a Filip Pospíšil (SZ).

Více souvisejících

Kateřina Klasnová David Rath

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 2 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Írán vypálil na Izrael stovky raket. V Tel Avivu došlo k teroristickému útoku

Írán vypálil více na Izrael stovky, informovaly Izraelské obranné síly. Jejich počte se liší, některá média uvádějí 200 raket, jiná hovoří až o 500. Varovné sirény zazněly nejen v Tel Avivu, ale také v Jeruzalémě a na jihu země. Uvedl to server Times of Israel. Zemí také hýbou teroristické útoky, které si vyžádaly nejméně 8 mrtvých.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy