Další vyšetřování na krku? Babiš čelí novému trestnímu oznámení

Praha - Strana soukromníků České republiky podala 25. dubna prostřednictvím svého předsedy Petra Bajera trestní oznámení na premiéra v demisi Andreje Babiše. Strana to uvedla v oficiálním prohlášení.

Podle předsedy Strany soukromníků Bajera předseda vlády v demisi opakovaně svými výroky uráží všechny živnostníky, soukromníky a další poctivé drobné podnikatele. „Trestní oznámení bylo dnes podáno na Obvodním státním zastupitelství pro Prahu 1 na základě zmocnění předsedy strany Rozšířeným předsednictvem Strany soukromníků České republiky,“ uvedla strana, která spolupracuje s ODS.

Trestného činu podněcování nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod se dopustí ten, kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků.

„Předseda vlády v demisi se dle názoru Strany soukromníků České republiky na adresu voličů ODS tedy i voličů Strany soukromníků České republiky (cca. 572 tisíc voličů), dopustil trestného činu podněcování nenávisti proti skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod,“ uvádí soukromníci, kteří se odvolávají na nedávný Babišův výrok.

„Já žádné divadlo nedělám. Nemám důvod. My jsme tři dny po volbách oslovili ODS, aby s námi vstoupila do jednání o vládě. Pan Fiala tvrdí, že jejich voliči to nechtějí. Já tomu rozumím. Jejich voliči jsou ti, kteří možná podváděli s daněmi a možná mě nesnáší kvůli EET,“ uvedl Babiš v rozhovoru pro Blesk.

Podle strany jsou tato slova jen poslední kapka. „Podání trestního oznámení bylo vyústěním dlouhodobých účelových společenských tlaků na kriminalizaci drobných a středních podnikatelů,“ dodává strana.

Související

Jiří Čunek

Čunek opět získal ve Zlínském kraji nejvíc preferenčních hlasů, skokanem voleb je Valenta

Nejvíce preferenčních hlasů ve Zlínském kraji získal lídr druhých lidovců Jiří Čunek, a to 9083. Před čtyřmi lety jich současný hejtman měl 14.468, což bylo tehdy nejvíce v celé České republice. Na pomyslné stříbrné příčce skončila letos v kraji bývalá europoslankyně a jednička kandidátky ČSSD Olga Sehnalová s 3606 hlasy, třetí lídr vítězného hnutí ANO a starosta Rožnova pod Radhoštěm Radim Holiš jich nasbíral 2857.
Petr Bajer – předseda Strany soukromníků v pořadu Máte slovo

Stranu soukromníků dál povede Petr Bajer

Stranu soukromníků ČR dál povede dosavadní předseda Petr Bajer, prvním místopředsedou byl opět zvolen Ladislav Linek. Do vedení je zvolili delegáti dnešního sněmu strany v Holicích na Pardubicku. Bajer ČTK řekl, že nyní musí co nejdříve začít vyjednávání s budoucími partnery před blížícími se volbami. Na podzim 2020 se uskuteční krajské volby. Dnešní sněm označil za start pro spolupráci pravicových stran. Mezi hosty jsou také zástupci ODS, Nezávislých, ODA nebo KDU-ČSL.

Více souvisejících

Strana soukromníků Andrej Babiš Petr Bajer (předseda strany soukromníků ČR) ODS

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy