Nosí šéf ČEZu Martin Roman miliony v igelitkách?

Praha – Ředitel pražské nemocnice Motol ve videu, které uniklo na veřejnost, mluví o tom, že Martin Roman může nosit igelitky plné peněz. Šéf společnosti ČEZ se proti tomu ihned ohradil. Informuje o tom TÝDEN.cz.

Miloslav Ludvík se na kontroverzním videu zmiňuje konkrétně o dvou lidech – o šéfovi energetické společnosti ČEZ Martinu Romanovi a o bývalém prezidentovi ČSA Radomíru Lašákovi. Právě druhý z nich měl Ludvíkovi říci o igelitkách s penězi.Martin Roman tuto informaci popírá a tvrdí, že se s ředitelem motolské nemocnice ani nezná. „Okamžitě jsem volal panu Lašákovi, co to má znamenat. Zapřísahal se mi, že žádný takový blábol nikdy neřekl. Pana Ludvíka prý viděl jen jednou v životě před dvěma nebo třemi lety na pár minut při nějaké společenské události,“ řekl pro TÝDEN.cz. „Je to nesmysl, nevím, co víc bych k tomu řekl,“ dodal.To, že by něco podobného říkal, popírá i Radomír Lašák. Ředitele nemocnice prý viděl pouze jedenkrát a neví, proč by mu měl říkat něco takového. „To mi připadá absurdní, úplně mimo realitu,“ komentuje obvinění.Miloslav Ludvík však na tajné nahrávce, kterou včera uveřejnila média, tvrdí: „Já jsem měl jednou schůzku s pánem, který se jmenoval Lašák, toho si asi pamatujete, to byl ten, co šéfoval ČSA a on říkal, že nejlíp v českým byznysu jsou na tom dva lidi - Martin Roman a Miloslav Ludvík. A to z jednoho důvodu. Martin Roman, protože může nosit ty igelitky plné peněz - tak a to teď zapomeňte, co jsem řekl - a Miloslav Ludvík proto, že má k dispozici věc, která je ještě dražší, než jsou ty peníze.“Celým případem se hodlá zabývat protikorupční policie, a to zejména kvůli korupci, o níž se ve videu otevřeně hovoří.

Související

Miloslav Ludvík.

ČSSD kritizuje vládu, podle ní selhává v řešení domácích problémů

Vláda Petra Fialy (ODS) musí podle sociální demokracie najít odvahu k nepopulárním krokům. Předseda ČSSD Michal Šmarda na dnešní tiskové konferenci v pražském Lidovém domě ocenil některé kroky vlády při diplomatické reakci na agresi Ruska na Ukrajině či rozhodnutí ohledně migrační vlny z Ukrajiny, kabinet však podle něj zatím selhává v řešení domácích problémů.

Více souvisejících

Miloslav Ludvík

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy