Dobešova podřízená vrací úder: Podala trestní oznámení

Praha - Šéfka kabinetu ministra školství Josefa Dobeše (VV) Jana Machálková podala na policii trestní oznámení. Z jejího e-mailu totiž unikly informace, podle kterých se měl na její vysokoškolské práci podílet Dobeš, informaci Mediafaxu v sobotu potvrdil tiskový mluvčí ministerstva Václav Koukolíček.

"Paní Machálková skutečně podala trestní oznámení na neznámého pachatele. Důvodem je prolomení hesla do jejího soukromého e-mailu," řekl Koukolíček.

Machálková je přesvědčená, že se někdo dostal do jejího soukromého účtu na portálu Seznam.cz, odkud získal e-maily mezi ní a ministrem Dobešem. Z korespondence má vyplývat, že údajně opilý ministr Dobeš měl své podřízené pomáhat se seminární prací na vysokou školu, uvedl v pátek server iDnes. Ministr v e-mailu, který Machálkové poslal 1. ledna, tedy po oslavách Silvestra, údajně podle serveru píše: "Jani, uprav si to, jak potřebuješ. Psal jsem to už ve stavu opilosti. Proto ten, kdo to bude hodnotit, musí být také opilý."

Dobeš nejprve prohlašoval, že práci pouze "autorizoval". Poté na dotaz, zda 1. ledna náhodou nekomunikoval s Machálkovou o seminární práci, uvedl: "Nevím, co jsem dělal. Ne že bych byl opilý, ale fakt nevím." Posléze připustil, že práci "dopisoval." A nakonec uvedl, že do ní napsal některé "kritické pasáže" o sobě.

Machálková tak následuje svého šéfa, který trestní oznámení podal už dříve. V souvislosti se všemi mediálními kauzami, mezi něž patří i ta, že Machálková dostala v prosinci plat přes 145 tisíc korun hrubého, se ministr rozhodl podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Co se týká vysokých odměn, Dobeš již dříve připomněl, že ministerstvo propustilo 18 procent lidí, ušetřilo tak 3,9 milionu korun a ty rozdělilo na odměny.

Související

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Praha - Ministerstvo školství se má omluvit Autoklubu ČR za poškození dobré pověsti a zaplatit mu 100.000 korun jako náhradu škody. Dnes o tom nepravomocně rozhodl pražský městský soud. Autoklub zažaloval ministerstvo a exministra Josefa Dobeše za oficiální vyjádření, podle nějž sdružení nakládá neprůhledně s financemi na motocyklový sport a nedostatečně pečuje o mladé talenty. Soud došel k závěru, že ačkoliv výroky učinil Dobeš, odpovědnost za ně nese stát.

Více souvisejících

Josef Dobeš krimi

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Vladimir Putin na summitu Rusko Afrika 2023.

Rusko chce obnovit výrobu raket schopných nést jaderné hlavice

Ruský prezident Vladimir Putin na pátečním zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace prohlásil, že země by měla obnovit výrobu pozemních raket krátkého a středního doletu, schopných nést jaderné hlavice. Tvrdí, že Spojené státy umístily tyto rakety v Evropě a Asii, napsala agentura Reuters.

včera

včera

včera

Zahájení KVIFF 2024 a červený koberec. Prohlédněte si galerii

Ve Varech odstartoval 58. Mezinárodní filmový festival

V Karlových Varech začal slavnostním příjezdem hostů 58. Mezinárodní filmový festival. Hlavní hvězdou zahajovacího večera je americký herec Viggo Mortensen, který obdrží Cenu prezidenta festivalu. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vlak tam neměl co dělat, naznačil ministr příčinu tragické nehody u Nových Zámků

Tragickou čtvrteční srážku vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku pravděpodobně způsobilo selhání lidského faktoru. Vlak podle předběžných informací jel po koleji, která měla být po předchozích vydatných deštích mimo provoz. Nehodu nepřežilo sedm lidí, dalších pět osob utrpělo zranění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy