Naštvaný Babiš se po volbách pustil do médií: Nejste objektivní, vyčetl reportérce

Andrej Babiš před zveřejnění výsledku voleb poskytl rozhovor pro DVTV. Otázky mu pokládala reportérka Emma Smetana. V rozhovoru padaly otázky ohledně dosavadní činnosti Hnutí ANO v Praze, ohledně následného druhého kola senátních voleb, ale došlo také na ostřejší premiérova vyjádření.

Hned v úvodu se reportérka Babiše tázala: „Tak za Vámi stojí nápis, Petr Prahu fakt nakopne. Nenakopla náhodou Praha hnutí ANO včele s Petrem Stuchlíkem?“ Načež Babiš odpověděl: „Tak ještě uvidíme, jak to dopadne.“ V době natáčení rozhovoru nebyly ještě sečteny všechny hlasy. Postupně už se však ukazovalo, že Petr Stuchlík Prahu nejspíše nezdolá a rozhodně ani nenakopne.  

S ohledem na prozatímní výsledky, se reportérka dále tázala, jestli Babiš nelituje, že Petra Stuchlíka prosadil do boje o primátorské křeslo i proti přání pražské buňky Hnutí ANO, která prosazovala Patrika Nachera.

„Petr Stuchlík se kandidátem stal před pár měsíci. Takže ten výsledek, je výsledek té naší pražské organizace a působení našich lidí v Praze. To je hlavně jejich odpovědnost. Já jsem velice rád, že Petr Stuchlík do toho šel. Prodal firmu, má tah na branku a je to velká naděje našeho hnutí v Praze," zdůrazňoval Babiš. 

Další otázka Smetany směřovala na vytvoření koalice. Přesně otázka zněla: „Šlo by hnutí ANO v Praze do koalice, i kdyby nemělo primátora?“ Babiš odpovídal, že se jedná o otázku na pana Stuchlíka a ne na něj, respektive na vyjednávací tým v Praze. I přes to, že reportérka podotkla, že Stuchlík má na Babiše mobil. Nakonec Babiš říká, že do vytváření koalice v Praze mluvit nebude.

Babiš v rozhovoru také přiznal, že hnutí ANO za sebou nemá v Praze příliš šťastné působení. Říká, že v Praze odvedli spoustu práce, ale neuměli to prodat. Podotkl, že popularitě ANO v Praze nepomohly ani nešťastné výroky typu zpovykaní Pražané. Pak vyjmenoval výčet údajných úspěchů svého hnutí v Praze jako dokončení tunelu Blanka, zabránění nevýhodných smluv, zavedení Lítačky nebo oddlužení Prahy Adrianou Krnáčovou.

Smetana upozornila také na problematiku sídlišť v Praze, kterou Krnáčová zmiňovala před čtyřmi lety s tím, že je třeba, aby se pražský magistrát postaral i o obyvatelstvo těchto sídlišť. ANO tehdy slibovalo, že se o tento problém postará, ale nestalo se tak. Babiš odpověděl: „Tato otázka by měla směřovat na paní Krnáčovou a její tým. Já jsem se jí ptal. Dělali jsme jiné věci a v rámci této kampaně jsme na těch sídlištích přišli s nějakým novým programem, který jsme chtěli zrealizovat.“

Na dotaz reportérky, proč by nyní Pražané měli hnutí v této otázce věřit, když už je jednou zklamalo, Babiš odpověděl: „No protože teď máme nový tým, silnější tým. Je tam pan Stuchlík, Nacher a Pilný. Ti jsou schopní a silní. Ale je třeba podotknout, že paní Krnáčová zdědila celou řadu negativních věcí.“

Další otázka směřovala na senátní volby. Jakým způsobem chce ANO přemluvit voliče, aby volili jejich kandidáty do Senátu i v následujícím druhém kole voleb. Babiš odpověděl, že to musí udělat senátoři, on nekandidoval a jako premiér má jiné úkoly. Programově prý volby neladí.

Babiš dále obhajoval své tvrzení, že ANO je stranou všech a že neexistuje levice nebo pravice. Nakonec komentoval, že s pravicovými názory se nevylučuje ani levicové smýšlení. Navážel se do ODS, která dle něho může za špatné hospodaření republiky od začátku jejího vzniku po Sametové revoluci. Dále si stěžoval, že otázkami ohledně privatizace a dalších věcí, které se zde děli po revoluci, se média nezabývají. DVTV označil za lídra antibabišovských médií.

Načež ho moderátorka konfrontovala s tím, že on sám na svém profilu sdílel video, ve kterém Petr Stuchlík označuje DVTV za objektivní a vlivné médium. Tím byl Babiš zaskočen a dodal už jen, že k DVTV nechová své sympatie.      

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Hnutí ANO DVTV Volby 2018

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

včera

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

včera

včera

včera

včera

včera

Černý kašel v ČR: Situace se podle SZÚ ustálila. Hlášeno další úmrtí seniora

V Česku během uplynulého týdne přibylo 1383 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Letos už je evidováno téměř 15 tisíc případů onemocnění. V uplynulých dnech bylo nahlášeno také další úmrtí nakaženého seniora. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy