Mladou Boleslav povede čtyřkoalice. Lékař Nwelati nadále primátorem

Mladou Boleslav povede koalice ODS, STAN, ANO s Volbou pro Mladou Boleslav a ČSSD. Strany spolu dnes večer podepsaly koaliční smlouvu. Primátorem zůstane Raduan Nwelati z ODS. V opozici bude KSČM a koalice KDU-ČSL se Zelenými, řekl ČTK lídr kandidátky hnutí STAN Daniel Marek. Koalice bude mít v třiatřicetičlenném zastupitelstvu 29 míst.

Komunální volby v Mladé Boleslavi vyhrála ODS, získala 11 mandátů v zastupitelstvu, které má 33 členů. Druhé skončilo ANO s deseti mandáty. Třetí hnutí STAN bude mít pět zastupitelů. Čtvrtá ČSSD má tři mandáty, dva zastupitele bude mít na pátém místě KSČM. Šestá je Koalice KDU-ČSL, Zelení se dvěma mandáty.

V městské radě zasednou čtyři zástupci ODS, tři zástupci STAN, tři zástupci hnutí ANO s Volbou pro Mladou Boleslav a jeden zástupce ČSSD. Náměstky primátora budou Daniel Marek za STAN, Jiří Bouška za ANO a Robin Povšík za ČSSD.

Podle Marka se koalice shodla, že v příštích čtyřech letech je pro Mladou Boleslav prioritní bezpečnost, výstavba nových bytů a řešení dopravní situace. Podle něj nyní vznikne speciální tým, který priority nové koalice zpracuje písemně, dokument následně bude představený na ustavujícím zasedání zastupitelstva.

"Jsem rád, že jsme byli schopní se velmi rychle domluvit. Jsem rád, že voliči potvrdili, že koalice, která fungovala poslední čtyři roky, získala mandát společně," řekl Nwelati. ČSSD byla podle Nwelatiho do koalice přizvána díky své dobré práci v opozici. "Myslím si, že to umožní velmi dobře pracovat ve prospěch tohoto města," řekl Nwelati.

Do roku 2016 vládla v Mladé Boleslavi koalice ODS, TOP 09, Volby pro Mladou Boleslav a ANO. Po krajských volbách ale oba radní za TOP 09 vystoupili ze strany a ve vedení radnice pokračovali jako nezávislí, v letošních volbách kandidovali za STAN. Nwelati ČTK již dříve řekl, že od roku 2016 bral neformálně Starosty jakou součást koalice.

Související

Masivní požár v Mladé Boleslavi

Po druhém nejničivějším požáru v ČR je škoda tři miliardy. Policie obvinila muže

Škoda po lednovém požáru hal v Mladé Boleslavi například se součástmi pro nová auta je téměř tři miliardy korun. Policie obvinila z jeho založení muže z Českolipska, hrozí mu až 15 let vězení, uvedla dnes na webu krajská mluvčí Vlasta Suchánková. Prvotní odhad škody byl kolem jedné miliardy korun. Požár v Boleslavi je druhým nejničivějším poárem průmyslového objektu v Česku od roku 1990.

Více souvisejících

Mladá Boleslav Raduan Nwelati ODS Starostové a nezávislí (STAN) Hnutí ANO

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Zelenského chtěli zabít. Ukrajina odhalila ruské agenty, byli i v ochrance

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj byl opět v ohrožení. Civilní kontrarozvědka SBU v úterý uvedla, že odhalila skupina agentů ruské FSB, kteří chtěli zabít jeho i další ukrajinské představitele u příležitosti dnešní inaugurace ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy