Adamcová má problémy kvůli nabídce od Babiše: Nestydím se, vzkazuje nová mluvčí vlády

Koaliční vláda hnutí ANO a ČSSD bude mít novou mluvčí. Stane se jí známá moderátorka a manželka režiséra Jiřího Adamce Jana Adamcová. Své funkce se ještě ani nestihla chopit, přesto už čelí ostré kritice. Těm, kteří jí vyčítají, že nabídku přímo od Andreje Babiše přijala, teď moderátorka poslala jasný vzkaz.

Před pár dny Adamcová potvrdila, že bude nově působit jako mluvčí vlády premiéra Andreje Babiše. Ihned se kvůli tomu ale stala terčem kritiky. „Milí moji, počítala jsem s bohatou diskusí a je mi jasné, že bude hůř. Za své rozhodnutí se ani trochu nestydím a své volby nelituji,“ uvádí bývalá moderátorka České televize a manželka režiséra Jiřího Adamce.

„Kdo je, nebo není zloděj, kdo je dobrý, a kdo špatný člověk, si já netroufám soudit. Nejsem pánbůh, ani soudce Nejvyššího soudu (ačkoli i ten se může mýlit). Hoďte kamenem, kdo jste bez viny. A zdá se, že bez viny je zde hodně "přátel". Jsem zvyklá nesoudit z rychlíku a ze všeho nejvíc si vážím toho, kdo se ke mně chová slušně,“ vysvětluje.

Přiznává také, že výzvy "odebrání z přátel", které se tady na sociálních sítích nejčastěji objevují v souvislosti s volbami., jí vždy byly k smíchu. „Podle mě to nic nevypovídá o tom, kdo je z "přátel" odebrán, ale o tom, kdo z "přátel" odebírá. Vím, že je to snaha upozornit na čistotu a počestnost určité skupiny těch nejlepších obyvatel této země, která s póvlem nemá nic společného, a zároveň je to pokus ten "póvl" vytrestat a zranit. Takové věci mě osobně nikdy nezraňovaly ani nevytrestaly. Naopak, připadaly mi jen a jen směšné,“ uvádí Adamcová.

Přesto ji některé věci trápí. „Zraňují mě úplně jiné věci, to mi věřte. A vážím si každého "přítele", který i přes rozdílný názor zůstává přítelem. Ti, kteří nejsou schopni přijímat odlišné názory, nechť se klidně z přátel "odeberou". Neschopnost přijímat odlišné názory velmi často vede k neschopnosti přijímat odlišné lidi, k netoleranci, a v krajním případě až k rasismu a xenofobii. K tomu máme my všichni ale ještě hodně daleko, viďte?“ poznamenala moderátorka, které svou kariéru zahájila na televizi Nova. 

„Nastupuji do funkce, o níž zatím mám jen přibližnou představu, a nevím, jak mi to půjde. Ale budu snažit co nejlépe pracovat a reprezentovat... To jediné mohu slíbit. Sama za sebe. Děkuji všem, kteří to chápou a drží mi palce. A zdravím všechny, kteří si mě "odebrali z přátel", snad se potkáme někdy jindy někde jinde, v lepších časech,“ vzkazuje těm, kteří se na ni kvůli nové práci naštvali, Adamcová.

Související

Jana Adamcová, Jana Doleželová a Jana Stryková společně oslavily svátek  (foto: Café 80´s)

Slavné Jany oslavily svátek v osmdesátkovém stylu

Praha – Na svátek Jany se v pražském klubu Cafe 80´s sešly slavné Jany, aby svůj den pořádně oslavily. Janě Adamcové, Janě Doležalové a Janě Strykové popřály další slavné tváře včetně některých protagonistů nového muzikálu Janka Ledeckého Iago, který se právě zkouší v Divadle Hybernia.

Více souvisejících

Jana Adamcová Vláda ČR Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 30 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy