Šlechtová se ve Sněmovně přihlásila k LGBT komunitě. Poslankyni SPD sjela za její slova o homosexuálech

V úterý se v Poslanecké sněmovně strhla ostrá debata o manželství a o tom, zda by mělo být uzákoněno i pro homosexuální páry. Poslankyně SPD Monika Jarošová srovnávala homosexuály s pedofily či zoofily, čímž naštvala Karlu Šlechtovou (ANO). Ta se naštvala, protože politička urazila "její komunitu".

Proti sňatkům homosexuálů se důrazně ohradila například poslankyně SPD Monika Jarešová. „Když se něco jmenuje manželství, tak to asi nebude určené pro muže a muže, nebo ženu a ženu. Mateřská školka také není určena pro důchodce a fotbalové hřiště pro hokejisty. Nechápu, že těmto jednoduchým věcem někdo nerozumí, nebo dělá, že nerozumí. Zde nejde o pokrok společnosti, ale o její rozklad,“ tvrdila na plénu poslankyně.

Poukázala na to, že o podobná práva by se mohli brzy přihlásit i další skupiny. „Dnes možná zlegalizujete sňatky homosexuálů. Tak se ptám, kdo přijde na řadu příště? Bisexuálové a sňatky ve třech, ve čtyřech? Pedofilové a sňatky s dětmi? Zoofilové a sňatky se zvířaty?“ ptala se.

Svými slovy pořádně vytočila poslankyni ANO Karlu Šlechtovou. „Takový v uvozovkách svazácký projev už jsme tady dlouho nezažili a neslyšeli,“ zkritizovala svou kolegyni ze Sněmovny Šlechtová. „Vzhledem k tomu, že zde bylo přirovnáno vlastně ponížení LGBT komunity k pedofilům a zoofilům, tak bych chtěla požádat paní poslankyni, abyste si to odpustila v sále Parlamentu této země. Jednak jste urazila mnoho lidí této země, ale urazila jste i mě, protože já do té komunity patřím,“ vzkázala Šlechtová

K LGBT komunitě se přihlásila i na sociálních sítích. „Manželství pro všechny - jasně, že jsem pro. Ovšem přirovnávání od některých poslanců - nás gay komunity - k pedofilům ci zoofilům mě nenechává chladnou a emoce jsou zdravé. Fighting in our Parliament for LGBT marriage,“ napsala na facebooku.

Šlechtová svou náklonnost k LGBT komunitě připustila už v březnu  2017. Při diskusi s hercem a moderátorem Lukášem Hejlíkem na plese Queer Ball v Praze označila homosexuály za svou komunitu. V březnu 2017  připustila náklonnost ke komunitě gayů a leseb. Při diskusi s Lukášem Hejlíkem na plese Queer Ball v Praze označila homosexuály za svou komunitu. Na přímou otázku  ohledně své sexuální orientace však neodpověděla.

Související

Karla Šlechtová

Šlechtová má koronavirus. Několik poslanců muselo do karantény

V poslaneckém klubu hnutí ANO se vyskytla nákaza koronavirem. Jde o bývalou ministryni obrany a pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou. Pražští hygienici na webu uvedli, že do karantény bylo posláno 11 dalších lidí. Poslanci se naposled sešli minulý týden ve středu na mimořádné schůzi, kdy schválili speciální zákon, který umožní lidem v karanténě kvůli koronaviru hlasovat v říjnových senátních a krajských volbách, a zavedení distanční výuky do školského zákona.

Více souvisejících

Karla Šlechtová Monika Jarošová (SPD) LGBT+ Homosexuálové Poslanecká sněmovna

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy