Tandem Babiš-Klaus ml.? Politici se nestačí divit

Senátor a bývalý prezidentský kandidát Marek Hilšer se na sociálních sítích podivoval zvolení nezávislého poslance Václava Klause ml. do čela školského výboru poslanci hnutí ANO. Proč ho strana Andreje Babiše podporuje?

Po vyloučení Václava Klause ml. z poslaneckého klubu ODS čekalo školský výbor poslanecké sněmovny hlasování ohledně jeho předsednictví, jelikož právě tomuto výboru Klaus ml. předsedal. Podle obvyklých dohod mezi poslanci měl post předsedy klubu zůstat ODS,tudíž strana potřebovalo prohlasovat jiného poslance. Jenže to se nepodařilo, především kvůli poslancům největší parlamentní strany ANO, kteří společně s komunisty a SPD podle dohody nehlasovali.

Situace si všiml i senátor Marek Hilšer (STAN). "Ještě v roce 2014 tvrdil Babiš, že Klaus st. je největší polistopadové zlo. Dnes jeho ANO prosazuje Klause ml. za předsedu školského výboru, Jakla do RRTV. Jak je to tedy s tím zlem? Že by zlo bylo relativní, podle toho, jak se to zrovna Babišovi hodí? Pane @kolovratnikm?" napsal na Twitteru Hilšer. Upozornil tak na to, že bývalý premiér a prezident Václav Klaus st. syna podporuje a vystoupil na jeho podporu po jeho vyloučení z ODS, kterou sám v 90. letech zakládal.

Ještě v roce 2014 tvrdil Babiš, že Klaus st. je největší polistopadové zlo. Dnes jeho ANO prosazuje Klause ml. za předsedu školského výboru, Jakla do RRTV. Jak je to tedy s tím zlem? Že by zlo bylo relativní, podle toho, jak se to zrovna Babišovi hodí? Pane @kolovratnikm? pic.twitter.com/N5Z3jdpuEq

— Marek Hilšer (@MarekHilser) April 6, 2019

Poslanec za hnutí ANO Martin Kolovratník na Hilšerovu výzvu ihned zareagoval. "Omlouvám se - asi jsem o víkendu zabržděný. Ale Klaus ml. je jiná osoba (byť syn) a je rok 2019. V čem je to v rozporu s původním tvrzením z roku 2014? Které mělo na mysli divokou privatizaci apod.?? Nějak se vám to, Marku, všechno motá. Zkuste jít chvíli ven - je tam hezky," nepochopil Hilšerův údiv Kolovratník.

Omlouvám se - asi jsem o víkendu zabržděný. Ale Klaus ml. je jiná osoba (byť syn) a je rok 2019. V čem je to v rozporu s původním tvrzením z roku 2014? Které mělo na mysli divokou privatizaci apod.?? Nějak se vám to, Marku, všechno motá. Zkuste jít chvíli ven - je tam hezky.

— Martin Kolovratnik (@kolovratnikm) April 6, 2019

Do celé diskuze se zapojil i komentátor Petr Honzejk. "Řekl bych, Martine, že Tvůj tweet je další vítězství Institutu Václava Klause," napsal na sociální síti komentátor. Kolovratník se vzápětí od Institutu Václava Klause distancoval.

Řekl bych, Martine, že Tvůj tweet je další vítězství Institutu Václava Klause;))

— Petr Honzejk (@PetrHonzejk) April 6, 2019

Proč hnutí ANO podpořilo poradce exprezidentava Václava Klause Ladislava Jakla stejně jako Václava Klause ml., hnutí doposud jednoznačně nevysvětlilo.

Související

Wagenknecht, Lukáš

Piráti představili i kandidáty na senátory, uspěli ve stranických primárkách

Na mimořádném zasedání Celostátního fóra dnes Piráti představili první kandidáty do Senátu, kteří již získali pirátskou nominaci v primárních volbách. Jsou to Petr Jeništa, který kandiduje v obvodu 47 – Náchod, Jan Janda, který se bude o přízeň voličů ucházet v obvodu 11 – Domažlice a také dva již současní senátoři, Lukáš Wagenknecht za obvod 23 – Praha 8 a Marek Hilšer za obvod 26 – Praha 2 a 3. Představení kandidátů se zúčastnili také předseda a místopředsedkyně senátorského klubu SEN 21 Václav Láska a Adéla Šípová. 

Více souvisejících

Marek Hilšer Václav Klaus Martin Kolovratník Václav Klaus ml. senát Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy