Nestydatý Babiš. Jak si tohle může dovolit? Známý umělec se pořádně naštval

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nechal slyšet, že by předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj měl rezignovat na svou funkci, pokud by byl obviněn v současném vyšetřování možné korupce v tendru na mýtné. Jeho slova vytočila českého výtvarníka a bývalého šéfa Národní galerie v Praze Milana Knižáka.

Knižák ve svém textu "Něco tak nestydatého..." připomíná slova, která v nedělní diskuzi televize Prima pronesl Andrej Babiš. Ten uvedl, že v případě, když bude ředitel antimonopolního úřadu Petr Rafaj obviněn, očekává jeho rezignaci.

„To si dovolí pronést premiér naši země, který je sám již dlouho obviněn a hlásí se k tomu, že dokud člověk není pravomocně odsouzen, platí presumpce neviny. Rezignovat v žádném případě nehodlá.“ uvedl umělec s odkazem na premiérova dřívější prohlášení.

„Pro Andreje Babiše platí presumpce neviny a pro ostatní ne? S něčím tak nestydatým jsem se již dlouho nesetkal. Tento člověk bez morálních zásad rozhoduje o osudu naši země. Pozn.: Petra Rafaje jsem nikdy neviděl a nic o něm nevím,“ dodal Knižák.

Do Babiše se kvůli tomu pustil i někdejší premiér Mirek Topolánek. „Ano, u vrcholných funkcí státní správy po obvinění zpravidla očekáváme rezignaci. U volených zástupců bývala mez citlivosti kdysi dokonce posunuta i k prostému podezření. Takže, bude-li Babiš obviněn, očekávám od něj... ...vlastně už nic,“ posteskl si na twitteru Topolánek

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Petr Rafaj (předseda ÚOHS) Milan Knížák Mirek Topolánek

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy