Zavadil: Česká vláda pokračuje ve vládě Bratrstva kočičí pracky

Praha - Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil soudí, že vláda ODS, TOP a VV nadále pokračuje ve vládě Bratrstva kočičí pracky v případě práce na vládních reformách. Uvedl to v nedělních Otázkách Václava Moravce.

"Pokud tuto vládu řídí navíc finanční skupiny, tak Bůh s námi," prohlásil Zavadil.Podle předsedy odborářů nemá kabinet Petra Nečase (ODS) právo dotáhnout vládní reformy do konce.Profesor ekonomie Jan Švejnar si myslí, že vláda by se měla soustředit na opětovné získání důvěry lidí. Česká republika se dle jeho názoru opožďuje v uskutečňování reforem, jejichž příprava trvala léta. Dalším problémem je i otázka zadlužování země, zejména pak vzestupný trend. "Za posledních dvacet let jsme si žili nad poměry,“ sdělil profesor.Podobný postoj zastává i politolog Ladislav Mrklas, který soudí, že nyní je doba akorát zralá na to, aby se reformy co nejrychleji předložily. "Česká republika je spíše na jihu Evropy než spíše na sever z hlediska kulturního vnímání a korupce,“ tvrdí.Odlišný pohled má politolog Jiří Pehe, který se domnívá, že reformy nejsou zásadně opožděné. V případě reforem zdravotnictví a důchodového systému je ale třeba širšího politického konsenzu. "O takovýchto reformách se musí hovořit na širší bázi,“ míní Pehe.

Související

Jaroslav Zavadil /ČSSD/ v Poslanecké sněmovně

Výrazné přilepšení k důchodu? Něco se chystá

Praha - Zhruba 4,5 milionu lidí, kteří myslí na důchod a mají penzijní připojištění se státním příspěvkem, má šanci dostat výraznou podporu. Nově by totiž mohli uplatnit úlevu na dani ve výši až 3 600 korun ročně.
Jaroslav Zavadil

Dar pro Zavadila od kolegů? Trenýrky s přirozením

Praha - Sedmdesáté narozeniny bude bývalý odborářský boss a nyní poslanec ČSSD Jaroslav Zavadil slavit až za pár dní. Již nyní ale měl párty pro kolegy ze sociální demokracie a mezi dary se objevil opravdový skvost. Trenýrky s mužským údem.

Více souvisejících

Jaroslav Zavadil Vláda ČR

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy