Kauza "propagandistické" Mateřídoušky pokračuje: Braňme normální svět, zní od Klause ml.

Jak vás již server EuroZprávy,cz informoval, dětský časopis Mateřídouška vzbudil svým posledním vydáním velkou odezvu. Důvodem je článek o 16leté švédské aktivistce Gretě Thunbergové, která se celosvětově proslavila bojem za ochranu klimatu. Článku se teď dokonce chytili i někteří čeští politici.

Řada Čechů kritizuje redakci mateřídoušky, jde podle nich o propagandu a snahu zmanipulovat děti. Ke kritice se přidala také poslankyně Zuzana Zahradníková Majerová. „Časopis Mateřídouška mám spojený s dětstvím svých dvou synů. Kupovala jsem jej oběma, když byli ještě malí hošíci (5-7let). Nepamatuji si, že by jim tehdy redaktoři tlačili do hlaviček ekologistickou propagandu a aktivismus obecně, Je vidět, jak za posledních pár let přitvrdili a opravdu mi to vadí,“ zlobí se česká politička.

Dětský časopis podle ní nesmí být jednostranně aktivistický. „Předškolákům přece nemůže nikdo říkat, že je normální jít místo do školy stávkovat za klima. V normálním světě rozhodují o tak vážném tématu, jako je klima, odborníci. Nikoli aktivisté, kteří navíc pro dosažení svých cílů zneužívají šestnáctiletou dívku. Svůj podíl však na celém klimatickém šílenství nesou také někteří novináři a politici, kteří na tuto falešnou hru přistoupili. Proti tomu je třeba se hlasitě ozvat. Braňme normální svět!“ burcuje Zahradníková Majerová.

Její slova podpořilo i nově vzniklé hnutí Trikolora Václava Klause mladšího, jehož členkou je právě i Zuzana Majerová Zahradníková. Poslankyně má podle hnutí naprostou pravdu. „Ekologistický aktivismus do dětských časopisů opravdu nepatří. A nejenom tam. Braňme normální svět před klimatickým šílenstvím!“ píše se na oficiálním profilu hnutí Trikolora.

Tak pozor, mozky dětem vymývá kromě Zpráviček už i časopis Mateřídouška. pic.twitter.com/3zesNwTxRK

— Filip Titlbach (@FilipTitlbach) 17. června 2019

Sám Klaus v minulosti kritizoval nejen Gretu Thunbergovou, kterou označil za „puberťačku ze Švédska s nějakými diagnostikovanými psychickými poruchami“, ale i Českou televizi a její dětský pořad Zprávičky. Na jeho návrh loni školský výbor, jehož byl, v té době předsedou, přijal usnesení, podle kterého veřejnoprávní dětský program „čím dál častěji porušuje politickou neutralitu a zejména vykazuje snahu o politickou indoktrinaci dětí a mládeže, včetně dětí v předškolním věku“.

Důvodem byla krátká reportáž o tom, že se školáci „na Izraelem okupovaném území Palestiny“ obávají, že je nebude mít kdo učit, protože USA omezily příspěvek OSN určený pro Palestince. Podle Klause byla reportáž, kterou označil za propagandistickou, v hrubém rozporu s českou zahraniční politikou.

Související

Na Staroměstském náměstí protestovali odpůrci opatření, (17.11.2021)

Majerová Zahradníková obhájila funkci, dál povede Trikolóru

Předsedkyní Trikolóry podle informací ČTK zůstane překladatelka a bývalá poslankyně za ODS Zuzana Majerová Zahradníková, delegáti ji zvolili na dnešním sněmu. Hnutí vede od loňského roku. Aktuálně delegáti na neveřejném zasedání volí místopředsedy. Více informací Trikolóra sdělí na briefingu, který je v plánu v 18:00 v hotelu Olšanka v Praze, v němž se sněm koná.
Zuzana Majerová Zahradníková (ODS)

Majerová Zahradníková: Trikolóra chce hájit "normální svět"

Hnutí Trikolóra vzniklo z potřeby ustavit v České republice hodnověrný politický subjekt, který bude hájit tzv. "normální svět". Na ideové konferenci hnutí to dnes uvedla jeho místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková, která stranu po odchodu předsedy Václava Klause mladšího povede do sněmovních voleb. Hnutí bude na podzim kandidovat spolu se Soukromníky a Svobodnými.

Více souvisejících

Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra) Trikolóra hnutí občanů Mateřídouška (časopis) Greta Thunbergová (aktivistka)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy