Zavadil se sejde s premiérem kvůli zdravotnickým reformám

Praha - Premiéra Petra Nečase (ODS) čeká v pátek ráno jednání se šéfem odborů Jaroslavem Zavadilem, tématem budou zdravotnické reformy. Odbory již několik týdnů opakují, že reforma zdravotnictví je pro ně nepřijatelná, a stěžují si, že vláda s nimi nejedná.

Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) také upozorňuje na to, že reforma má za cíl především vytáhnout peníze z kapes občanů.

"Vláda chce zvýšit spoluúčast pacientů o pět procent do roku 2014. To znamená, že se z kapes pacientů – většinou důchodců a rodin s dětmi - vytáhne dalších 15 až 18 miliard ročně. Na pacienty tak vláda přenáší nejen plnou úhradu současného deficitu zdravotního pojištění, ale též dluhy budoucí, které vzniknou spuštěním dalších reforem," řekl Zavadil.

Dodal, že koalice se snaží lidi balamutit tím, že současný rozsah zdravotní péče plně hrazené ze zdravotního pojištění bude zachován. "Jsou to ale naprosté lži," uvedl Zavadil.

Odbory chtějí s vládou o všech reformách, tedy i o té zdravotnické, jednat do 10. června. Pak hrozí stávkami.

Související

Jaroslav Zavadil /ČSSD/ v Poslanecké sněmovně

Výrazné přilepšení k důchodu? Něco se chystá

Praha - Zhruba 4,5 milionu lidí, kteří myslí na důchod a mají penzijní připojištění se státním příspěvkem, má šanci dostat výraznou podporu. Nově by totiž mohli uplatnit úlevu na dani ve výši až 3 600 korun ročně.
Jaroslav Zavadil

Dar pro Zavadila od kolegů? Trenýrky s přirozením

Praha - Sedmdesáté narozeniny bude bývalý odborářský boss a nyní poslanec ČSSD Jaroslav Zavadil slavit až za pár dní. Již nyní ale měl párty pro kolegy ze sociální demokracie a mezi dary se objevil opravdový skvost. Trenýrky s mužským údem.

Více souvisejících

Jaroslav Zavadil Petr Nečas

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy