Senátor Doubrava citoval na schůzi z antisemitských Protokolů sionských mudrců

Praha - Senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz) citoval v pátek na plénu při projednávání zákona o DPH z Protokolů sionských mudrců, antisemitského podvodného textu. Ve svém projevu, ve kterém kritizoval vládní předlohu, označil dokument za zajímavé čtení, které se mu dostalo do rukou.

Doubrava se v pátek zařadil mezi kritiky koaličního návrhu na zvýšení DPH. Nelíbil se mu především dopad novely na knihy, jejichž cena by se měla v důsledku legislativní změny zvýšit. A právě v té chvíli využil antisemitského dokumentu, konkrétně pasáže, která hovoří o daňovém zatížení knih.Reakce jeho kolegů, hlavně z řad ODS, na sebe nenechala dlouho čekat. Za šok označil senátor Pavel Čáslava (ODS) moment, kdy slyšel Doubravu. Kolegům připomněl, že Sionské protokoly jsou podvodný dokument, který měl sloužit jako záminka antisemitismu na počátku 20. století v carském Rusku. "Nečekal jsem, že v českém Senátu na konci roku 2011 uslyším argumenty opírající se o takovýto dokument," uvedl.Senátor Miloš Vystrčil (ODS) dokonce vyzval, aby Senát zvážil zařazení bodu na program, ve kterém by se horní komora distancovala od slov Doubravy. "Protože to, co tady zaznělo, byť třeba vzdáleně to přirovnání současného konání vlády k něčemu, co se podobá obsahu Sionských protokolů, je věc naprosto nevídaná a vůbec do české společnosti, dle mého názoru, nepatřící," konstatoval Vystrčil.

Nakonec od svého návrhu Vystrčil upustil, když se Doubrava za svá předchozí omluvil. "Nenapadlo mě, že by se mohl někoho z vás dotknout. Už vůbec bych nechtěl vyvolávat antinálady v našem Senátu. Za použití tohoto citátu se omlouvám a rád bych, abyste moji omluvu přijali," zakončil Doubrava svůj nepolitický výstup.Protokoly sionských mudrců jsou údajným textem plánu na dosažení globální nadvlády Židů. Podle řady odborníků jde o podvrh ruské tajné policie ze začátku 20. století. Text popisuje, jak Židé ovládnou svět prostřednictvím kontroly médií a financí.

Související

Jiří Růžička

Místopředseda Senátu Růžička podal podnět kvůli Doubravovi na Krymu

Místopředseda Senátu Jiří Růžička (klub STAN) podal podnět senátnímu mandátovému výboru k prošetření kvůli jednání senátora Jaroslava Doubravy (za Severočechy) na Ruskem okupovaném Krymu. Doubrava se tam podle informací Deníku N setkal se šéfem tamní ruské administrativy Sergejem Aksjonovem. Podle Růžičky je toto setkání nepřípustné.

Více souvisejících

Jaroslav Doubrava senát

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy