Svoboda boduje!!! Získal už 12 z 15 nominací na šéfa pražské ODS

Praha - Oblastní sdružení občanských demokratů v Praze 4, v Praze 6 a v Praze 15 navrhla na post šéfa celopražské ODS primátora Bohuslava Svobodu. Oblastní sdružení strany na Praze 7 si naproti tomu nezvolilo žádného kandidáta, potvrdil ve středu večer Mediafaxu jeho šéf Rudolf Blažek.

"Praha 7 je bez návrhu," odpověděl ve stručné SMS Blažek na dotaz, koho si oblastní sdružení ODS na svém jednání zvolilo.

Na Praze 6 a Praze 15 ale Svoboda podporu získal. "Na jednání jsme do čela pražské ODS navrhli pana Svobodu, řekla bych výraznou většinou hlasů," řekla Mediafaxu starostka Prahy 6 Marie Kousalíková.

Podobné vyjádření po čtvrteční schůzce poskytli také zástupci Prahy 15. "Oblastní sdružení navrhlo na předsedu docenta Svobodu a vyjádřilo podporu kandidatuře pana Zdeňka Zajíčka na uvolněný post 1. místopředsedy," uvedla oblastní manažerka Michaela Vaňková.

Stejné usnesení nakonec přijalo také sdružení na Praze 4 a Svoboda tak po čtvrtečních jednáních získal další tři hlasy městských částí do volby o post šéfa pražské ODS. Celkem jich má už dvanáct a je tak favoritem v boji o šéfa celopražské ODS.

Primátor Svoboda požádal jednotlivé oblasti o podporu dopisem, ve kterém též požadoval, aby se na regionálním sněmu na konci ledna vyměnili místopředsedové.

Minulý týden získal Svoboda podporu Prahy 13, Prahy 1 a Prahy 2. V pondělí primátora nominovaly Praha 14 a Praha 9 a v úterý Praha 5 a Praha 12. Ve středu ho podpořili také občanští demokraté v Praze 3 a Praze 8, ODS v Praze 10 ale kandidáta nenominovala.

Z funkce předsedy pražské ODS její šéf Boris Šťastný odstoupil po pádu koalice ODS a ČSSD na magistrátu na konci loňského roku. Novou koalici ODS a TOP 09 domluvil se zástupci TOP 09 sám primátor Svoboda. Z funkce předsedy pražské organizace odstoupil ve stejný den jako Šťastný šéf pražské ČSSD Petr Hulinský.

Volební regionální sněm pražské ODS se uskuteční 30. ledna, to je také datum, kdy oficiálně skonči ve funkci předsedy Šťastný.

Související

Bohuslav Svoboda

Mám černý kašel, zaskočil primátor Svoboda přítomné na jednání ve Sněmovně

Česko od začátku roku eviduje nárůst počtu případů černého kašle, který si našel i vrcholné politiky. Pražský primátor a poslanec Bohuslav Svoboda (ODS) na středečním jednání sněmovního zdravotnického výboru nečekaně uvedl, že se s tímto onemocněním léčí. V místnosti s ostatními členy výboru strávil několik hodin. 

Více souvisejících

Bohuslav Svoboda ODS Praha

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Válka na Ukrajině od dvojice fotografů.

Kdo pomůže zařídit mír na Ukrajině? Seznam zprostředkovatelů není dlouhý, ale existuje

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.  

před 1 hodinou

včera

včera

včera

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kanáry obchází strach po smrtícím útoku žraloka. Zemřela německá turistka

Na německou turistku zaútočil nedaleko Kanárských ostrovů žralok. Poté, co ji ukousl nohu, dostala žena infarkt a španělská pobřežní stráž už ji nemohla pomoct. Zemřela při převozu do nemocnice. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy