Paroubková: Bárta je ohromný pitomec!

Paroubek - Věci veřejné opět ukázaly, že jsou esencí všeho negativního v české politice za posledních 20 let, uvedl ve čtvrtek předseda Národních socialistů – levice 21. století (NS-LEV21) Jiří Paroubek. Dodal, že již před volbami v roce 2010 popsala jeho žena Petra faktického šéfa VV Víta Bártu jako pitomce.

"Věci veřejné ukázaly, že jsou esencí všeho negativního v české politice za posledních 20 let. Vzájemné šmírování, nahrávání, politický stalking, sektářství, markýrování vnitrostranické demokracie například formou falšování vnitrostranických referend, to je silná káva a nemá to v Evropě srovnání," prohlásil Paroubek na čtvrteční tiskové konferenci.Ačkoliv se ODS a TOP 09 snaží od VV v posledních dnech distancovat, Paroubek připomněl, že po květnových volbách do sněmovny v roce 2010 nikdo tyto dvě strany nenutil do koalice s VV jít. Na pozdějšího nejmenšího koaličního partnera si prý měly sehnat reference.Tu možnost měl i Paroubek, ale protože se s Vítem Bártou nechtěl setkat přímo, vyslal na jednání svou manželku Petru: "A ta mi rekomandovala pana Bártu jako ohromného pitomce zcela nevhodného k vládní spolupráci."Strana NS-LEV21 dává přednost předčasným volbám v červnovém termínu, a to i přesto, že ještě nemá dopracovanou regionální strukturu."Zájmy státu musí dostat přednost před zájmy stranickými. Pokud by volby do Poslanecké sněmovny byly ještě do konce června, podařilo by se zastavit například církevní restituce, opt-out v důchodech, děsivé zvyšování cen léků a obecně pseudoreformy ve zdravotnictví. Pokud by došlo k volební porážce pravice, znamenalo by to smetení naprosté většiny jejích reforem," vysvětlil Paroubek.Ten dodal, že jeho strana podpoří ve sněmovně jak případné hlasování o nedůvěře vládě, ke kterému by podle něj mělo dojít v co nejbližší době, tak předčasné ukončení funkčního období horní komory parlamentu."Ty věci se nedají odkládat, protože pokud se nestihne červnový termín mimořádných voleb, připadá v úvahu již jen ten společný termín s podzimními volbami," uzavřel šéf NS-LEV21.Národní socialisté ve čtvrtek zkritizovali také zvyšování doplatků za léky či návrhy vlády na regulaci lobbingu. Ty jsou podle nich zcela "bezzubé".

Související

Více souvisejících

Petra Paroubková Vít Bárta

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy