IZIP sežere další peníze. Dvěma miliardami to nekončí

Praha – KOMENTÁŘ – V dnešních Otázkách Václava Moravce debatoval současný ministr zdravotnictví Leoš Heger s bývalým ministrem zdravotnictví Davidem Rathem. Ve studiu padla řeč samozřejmě i na IZIP, elektronické zdravotní knížky.

 

Zatím za tento projekt stát zaplatil kolem dvou miliard korun. O vyhodnocení projektu jako neužitečného bylo nutné počkat, dokud v něm nezmizí nehorázná suma peněz.

Ačkoli na nesmyslný projekt IZIP upozorňoval již Rath, jeho slova nepadla na úrodnou půdu a projekt se dál nechal běžet. Ono aby byl ukončen jenom kvůli radám opozice, to se tu moc často neděje (ani na jednu stranu). V minulém týdnu se Nečas s Hegerem rozhodli o ukončení celého projektu kvůli jeho neúčelnosti.

A protože IZIP je vynikající černá díra na ztrátu peněz, využijme ji ještě dále. Pro prověření celého projektu je plánováno vytvoření komise. V té již tradičně zmizí další a další peníze. Neboť tyto instituce jsou vytvářeny jako komise pro komise, stejně jako se o nich hovoří v Jistě, pane ministře.

 

Související

Vrchní soud v Praze

Čurda a Pašek z kauzy IZIP si trest odpykají, Vrchní soud v Praze potvrdil verdikt

Bývalý ředitel společnosti IZIP Jiří Pašek a jednatel firmy FINIM Ilja Čurda si odpykají šestileté vězení za podvod. Dnes to potvrdil pražský vrchní soud, který zamítl odvolání obou mužů. Pašek i Čurda musí každý zaplatit státu dvoumilionový peněžitý trest a společně mají nahradit podvedené IZIP škodu 140 milionů korun. Po dobu pěti let také nesmí působit ve statutárních orgánech obchodních společností. Kauza se týká spolupráce IZIP se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP).
soudy

Exředitel IZIP dostal šest let natvrdo. Spáchal obří podvod, konstatoval soud

Pražský městský soud dnes dal někdejšímu řediteli společnosti IZIP Jiřímu Paškovi a jednateli firmy FINIM Iljovi Čurdovi šestileté tresty vězení za podvod se škodou téměř 170 milionů korun. Muži se ho podle předsedkyně senátu Vlasty Langhamerové dopustili při uzavírání smluv mezi společností provozující elektronické zdravotní knížky a Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP). Rozhodnutí není pravomocné, oba obžalovaní se proti němu na místě odvolali.

Více souvisejících

izip Leoš Heger David Rath

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy