Jarolím má nakročeno na post místopředsedy VV

Praha - Místopředsedou Věcí veřejných bude opět teplický zastupitel Tomáš Jarolím, do svého týmu ho po internetové volbě jmenoval staronový šéf VV Radek John. Jarolím je majitelem reklamní agentury a vydavatelství RIGPA, od 17 let působí také jako profesionální hudebník ve skupině Motorband.

Ve funkci místopředsedy potvrdí Jarolíma ještě konference VV, která proběhne v sobotu ve Znojmě.

Poprvé jmenoval Jarolíma za svého místopředsedu John před rokem na stranické konferenci v Hradci Králové. Ve funkci však Jarolím nevydržel ani rok. Poté, co na grémiu strany neuspěl se svým návrhem opustit vládu a vyloučit ze strany ministra dopravy Pavla Dobeše (nyní LIDEM), na funkci rezignoval.

S kritikou vlády a podáváním trestních oznámení je Jarolím pověstný. Obzvlášť sleduje činnost ministerstva financí a šéfa tohoto rezortu Miroslava Kalouska (TOP 09).

Jarolím se narodil 21. května 1969 v Teplicích. Absolvoval Střední odborné učiliště elektrotechnické.

V profesním životě se zpočátku věnoval reklamním a marketingovým činnostem. Nejprve jako zaměstnanec reklamní agentury NORDEKO, potom jako reklamní manažer fotbalového klubu Teplice.

Stál při obnově tradice slavnostního zahajování lázeňské sezóny v Teplicích.

V současné době je majitelem a jednatelem reklamní agentury a vydavatelství RIGPA s. r. o.. Padesát procent zisku této společnosti dává Jarolím na charitativní projekty občanského sdružení EUROPEAN INITIATORY INSTITUTE, kterému sám předsedá.

Sdružení se zabývá charitativní činností v prostředí dětských domovů, postižených dětí a lidí bez domova.

Jarolím je zároveň vydavatelem nezávislého periodika Krajský-EXPRESS. V něm kritizuje činnost podnikatelů, kteří jsou podle jeho informací napojeni na mafii. Jednotlivé kauzy údajně řeší s orgány činnými v trestním řízení.

Jarolím byl činný i v občanských sdruženích Teplický kulturní institut a EZDRÁŠ, která se zabývají obranou práv a svobod proti zvůli státních, justičních a policejních orgánů a Amnesty International.Je aktivním věřícím v Pravoslavné církvi v českých zemích, obdržel nejnižší duchovní svěcení od metropolity Kryštofa.

V komunálních volbách v roce 2010 byl zvolen do zastupitelstva statutárního města Teplice za stranu Věci veřejné, jejímž členem se stal v roce 2011. Je členem zároveň sociální komise VV.

Související

Tomáš Jarolím odstoupil z funkce místopředsedy VV

Tomáš Jarolím je znechucen politikou, opouští VV

Praha - Místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím opustil k pondělku stranu, potvrdil Mediafaxu. Jarolím odchází i z vysoké politiky, věnovat se chce pouze komunálu v Teplicích, kam byl zvolený jako nezávislý kandidát za VV, za jeho rozhodnutím stojí souhrn několika faktorů.

Více souvisejících

Tomáš Jarolím

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy