ČSSD je prolezlá korupcí jako dřevomorkou, řekl Dryml a utekl k Zemanovcům!

Praha - Senátor Vladimír Dryml vystoupil ze sociální demokracie a v krajských volbách v Královéhradeckém kraji bude kandidovat za Stranu práv občanů - Zemanovce (SPOZ). Ve čtvrtek o tom informoval předseda SPOZ Vratislav Mynář.

"Senátor Vladimír Dryml bude kandidovat za SPOZ jako lídr naší kandidátky v Hradci Králové," oznámil Mynář. Za tento krok si prý senátora velmi váží, a to nejen proto, že sehnal pro kandidáta na prezidenta za SPOZ Miloše Zemana deset podpisů svých kolegů v horní parlamentní komoře. Originály podpisů vzápětí Dryml odevzdal do rukou Zemana, aby ČSSD dokázal, že skutečně existují.Ze strany, kde Dryml působil 14 let, odchází kvůli poměrům, které již nechce akceptovat. Sociální demokraté si prý navíc senátora dostatečně neváží. "Na kraji jsem z 15. místa byl první. Porazil jsem současného ministra Hegera. Přesto pro ČSSD jsem v současné době nepotřebný. Proto vystupuji z ČSSD, abych poukázal na to, co se v ČSSD děje," vysvětlil Dryml.Sociální demokracii podle něj vede 'kindermanagement', který zná jen peníze a korupci. "Korupce je především na krajích. Krajští hejtmani jako známka na dopise sedí na svých židlích a myslí si, že tam budou sedět trvale. To, co říkal Miroslav Kalousek, že se děje na krajích, je pravda. Kradou, ani poledne nedrží. Podívejte se, co se děje v Ústeckém kraji, co se dělo ve Středočeském kraji," pokračoval Dryml.Domnívá se, že po Davidu Rathovi budou v příštích dnech či týdnech obviněni i další hejtmani za ČSSD. "Není možné, aby předseda protikorupční policie v Jihočeském kraji se přátelil s hejtmanem Zimolou, a pak si někdo mohl myslet, že bude vyšetřen ROP Jihozápad," poznamenal. Zkritizoval zároveň, jak se sociální demokraté zachovali k Rathovi obviněnému z korupce. Nedovolili mu prý důstojně ve sněmovně vystoupit.Drymlovo rozhodnutí ocenil i čestný předseda SPOZ a kandidát na prezidenta Miloš Zeman. "Já bych chtěl výrazně ocenit rozhodnutí senátora Drymla vést naší kandidátku do krajských voleb v Královéhradeckém kraji. Vážím si toho, že v minulých krajských volbách získal největší počet preferenčních hlasů. O kvalitě politiků rozhodují voliči. Je to nejobjektivnější kritérium, které vůbec může být," řekl Zeman.Oznámil zároveň, že se úspěšně podrobil operaci šedého zákalu. "Do prezidentské kampaně budu vstupovat bez jakýchkoliv zdravotních potíží," řekl.

Související

Více souvisejících

Vladimír Dryml strana práv občanů

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 8 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 8 hodinami

Blinken kritizuje Izrael: Zabíjíte civilisty, ale vůdce Hamásu jste neutralizovat nedokázali

Americký ministr zahraničí Antony Blinken v neděli kritizoval postup Izraele ve válce v Pásmu Gazy. Izraelská taktika podle něj způsobila velký počet civilních obětí, ale nedokázala neutralizovat vůdce hnutí Hamás. Informuje o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy