Advokát Láska nesmí promluvit! Proč asi?

Praha - Představenstvo Dopravního podniku nezbaví zatím advokáta Václava Lásku, který je autorem právní analýzy sporných smluv, mlčenlivosti. Uvedla to ve středu předsedkyně představenstva a pověřená ředitelka podniku Magdalena Češková s tím, že spolupráce s Láskou pokračuje.

"Představenstvo má zájem dále spolupracovat s Václavem Láskou a dříve ustanoveným týmem a zajistí také, aby Václav Láska a celý tým obdrželi ze strany dopravního podniku veškerou potřebnou součinnost za účelem prošetření všech případů. Vzhledem k tomu, že případy budou předmětem dalšího zkoumání, nebude představenstvo nikoho ze zúčastněných osob zbavovat mlčenlivosti. A to až do úplného prošetření všech případů," sdělila pověřená šéfka podniku Češková.Vedení dopravního podniku požaduje řádné prošetření veškerých sporných případů a vyvození odpovědnosti konkrétních osob. V rámci vyšetřování se s Láskou také domluvilo na pravidelných schůzkách.Advokát Láska ve své analýze upozornil, že v dopravním podniku fungovala od roku 2007 organizovaná zločinecká struktura. Zakázky jsou podle něj předražené i zmanipulované. V současnosti považuje za důležité, jak dopadne policejní vyšetřování.Odboráři dopravního podniku podali na Lásku stížnost k České advokátní komoře. Podle jejich názoru šíří nepravdivé informace a osočuje. Láska měl zneužít pro svou sebepropagaci informace od svého klienta, tedy dopravního podniku. V této souvislosti Češková dodala, že Láska sám požádal o to, aby mu veškeré podklady dopravní podnik neposkytoval do té doby, než komora zaujme ke stížnosti stanovisko.Láska po jednání s dopravním podnikem potvrdil, že vzájemná spolupráce bude pokračovat. V současnosti bude pracovat na dokončení analýzy kauz, u kterých si myslí, že je z nich nutné vyvodit trestní odpovědnost. Podle jeho slov je poté vše na samotném představenstvu dopravního podniku, zda nakonec trestní oznámení na základě jeho kontroly podá.Na základě analýzy podal bývalý ředitel dopravního podniku Vladimír Lich několik trestních oznámení. Ta údajně míří na bývalého ekonomického ředitele Iva Štiku, bývalého radního a předsedu představenstva Radovana Šteinera (ODS), právníky Šachta & Partners Davida Michala a Karolínu Babákovou, mezi podezřelými je i exředitel DPP Martin Dvořák. Představenstvo ale kvůli údajným manažerským pochybením Liche odvolalo.

Související

Poslanecká sněmovna, ilustrační foto

Sněmovna se příští týden sejde ke kauze dopravního podniku

Mimořádná schůze Sněmovny svolaná z popudu opozice ke kauze kolem pražského dopravního podniku a roli vládního hnutí STAN se uskuteční příští týden ve čtvrtek 7. července od 10:00. Na tento den ji svolala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).
Policie ČR, ilustrační fotografie.

Policie chce v pražské kauze kolem DPP stíhat další dva lidi

Policie chce v kauze kolem nyní již bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka obvinit další dva lidi. Dnes to uvedl server Seznam Zprávy, podle kterého jsou ale dva z podezřelých v zahraničí, kriminalisté jim proto obvinění nemohli předat. V případu, který souvisí s hospodařením pražského dopravního podniku (DPP), je nyní obviněno 11 lidí.

Více souvisejících

kauza dpp Václav Láska

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy