Vaňhová skončila! Stala se terčem hackera stejně jako Michal Hašek

Ústí nad Labem – Někdo se snaží zničit sociálnědemokratické hejtmany, kteří obhajují svůj mandát. Po včerejším podvrženém emailu, který oznamoval konec jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD) dnes médiím přišel email od Jany Vaňhové (ČSSD), hejtmanky ústeckého kraje.

V něm oznámila, že k poslednímu říjnovému dni končí ve funkci hejtmanky. Měly ji k tomu vést tyto důvody: „Nechci poškozovat ČSSD před volbami a beru si příklad z ministra Drábka, neboť stejně jako byl zatčen náměstek Šiška, je vazebně stíhán i můj bývalý náměstek Pavel Kouda. V žádném případě nechci nést odpovědnost za problémy, které nastanou, protože Ústecký kraj bude muset EU vrátit 3,4 mld. Kč z přidělených dotací. Svojí rezignaci oznamuji i s tím, že se mi hroutí rodinný život. Kubiceho policie jde po mém partnerovi Romanovi Houskovi, který se zhroutil, a výsledkem bylo, že ho chytli policisté, zrovna když měl hypoglykemický šok.“Jenže vzápětí tým hejtmanky, která příští týden bude obhajovat svůj mandát, celý email dementoval s tím, že jde o podvrh. Neznámý hacker zneužil její emailovou schránku. Včera se stala obdobná věc Michalu Haškovi, kdy hacker zneužil email jeho tiskové mluvčí a médiím napsal, že Hašek rezignuje na osmnáct ze svých třiceti funkcí.„Vzhledem k tomu, že e-mail prokazatelně nebyl odeslán z poštovního serveru Krajského úřadu Ústeckého kraje, považuje hejtmanka Jana Vaňhová za samozřejmé, že čin bude muset prošetřit Policie ČR. Nevyloučila rovněž další právní kroky proti neznámému útočníkovi či útočníkům,“ píše se v reakci na stránkách hejtmanky Vaňhové. Celou věc hejtmanka „zneužití své adresy považuje za nekalou volební kampaň“Datum 31. října zajisté souvisí s odchodem Jaromíra Drábka z čela MPSV. Ten skončil poté, co soudce poslal jeho prvního náměstka Šišku do vazby. Drábek ho však nadále hájí a odmítá, že by mohl spáchat jakýkoli trestný čin.Jana Vaňhová (ČSSD) čelí kritice veřejnosti za korupční skandály v ROP Severozápad. Nedávno tam byla policie častým návštěvníkem. Přesto si podržela post lídra kandidátky ČSSD do krajských voleb.

Související

Jan Schiller (ANO)

Hejtman Schiller (ANO) měl v kanceláři "divnou krabičku", patrně jde o rušičku proti odposlouchávání

Nový hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO) našel ve své kanceláři "divnou krabičku", zřejmě se jedná o rušičku proti odposlouchávání. Schiller nechal zařízení demontovat, napsal Ústecký deník. O zařízení věděl jeho předchůdce Oldřich Bubeníček (KSČM), který prý rušičku "podědil" a nevyužíval. Instalaci zařízení odmítli i bývalí hejtmani Jana Vaňhová a Jiří Šulc.

Více souvisejících

Jana Vaňhová

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy