Radek John pod palbou! Tahal se s kmotrem Janouškem!

Praha – Nápad poslance Věcí veřejných Radka Johna vrátit se k investigativní novinařině, ale přitom zůstat členem Poslanecké sněmovny, nenaštvala pouze Josefa Klímu, ale i bývalého kolegu Johna z pořadu Na vlastní oči. John uvedl, že mu Klíma závidí, a proto se do něj pustil. Serveru Lidovky.cz však dnes poslal reakci na tato Johnova slova Johnův kolega ze zmiňovaného pořadu, Radek Bajgar.

John se rozhodl vrátit k novinařině s tím, že chce rozkrýt a zveřejnit některé kauzy, které v politice objevil. Na to reagoval v sobotním vydání Lidových novin Klíma, který uvedl, že John nese odpovědnost za konec pořadu Na vlastní oči. Do Johna si i rýpl, když zmínil, že za posledních deset let nic nenatočil a dokonce ani nenapsal. Tato slova jsou však podle bývalého ministra vnitra způsobena závistí.

"Milý Radku, rozruch kolem Tvého oznámení, že zas budeš novinář, nesdílím. Je mi to jedno. Kdo je novinář? Kdokoli kdo něco píše? Ne, je to kredit, který si někteří vybudují. Ten jsi dávno ztratil a už nikdy ho nezískáš.

Vyčítal bych Ti jiné dvě věci.

Ta menší je, že jsi rozprodal a zničil pořad Na vlastní oči. Tví kolegové a kamarádi mu svou prací budovali kredit a Ty jsi ho prodával mafiánům za drobné. Proč myslíš, že z Tebe v těch penězovodech udělali "předsedu představenstva"? Protože jsi manažer? To těžko. Nebo že  rozumíš financím či podnikání? Ne.

Potřebovali zmást veřejnost kreditem investigativního pořadu. Podívejte, v představenstvu máme novináře z Na vlastní oči! Ten by přece nedopustil žádný šméčko! Zatímco Klíma, Kroupa a ostatní po nocích točili, a občas nasazovali i ten krk, Ty ses tahal s Janouškem. (Máš pravdu jen v tom, že ten pořad potřebovali zrušit i z jiných důvodů. Ale teprve  Ty jsi jim k tomu dal dobrý důvod.)

Dobře, televizní pořady vznikají a zanikají. Když jsi však tentýž kredit prodal podruhé, tentokrát za hlasy ve volbách, má to důsledky mnohem horší - pro celou zemi. Vzbudili jste naději, ze které se vyklubal podvod.

Na dlouho dopředu jste tak vyloučili, aby mohla přijít nová nadějná politická strana - tentokrát třeba i s dobrými úmysly - a uspět. Všichni řeknou - to už tu bylo a jak to dopadlo... Po tom Vašem nepovedeném kabaretu s Bártou, Kočí, Škárkou, Dobešem a dalšími, s Tebou v čele, se najednou i ODS či ČSSD jevily jako rozumné zavedené strany, které mohou někoho někam vést.

Ano, shodneme se, že jsou nepřijatelné a šílené, ale Vy jste legitimizovali jejich další existenci. Politickým dinosaurům, jak jsi je nazýval, jste pomohli. Zničil jsi, nebo velmi zkomplikoval, šanci na změnu. Koho budeme volit? Jisté je jen to, že Věci veřejné to nebudou.

Takže se prosím nezlob na Pepíka Klímu, že napsal ten článek. Nešlo o podlost či zášť, jak píšeš, na to je Pepa  příliš hodný člověk, který Tě bránil, i když už dávno neměl. Předpokládám, že mu prostě jen ruply nervy. Těšil se, stejně jako my, že už od Tebe bude pokoj. A zaskočilo ho, stejně jako nás, že asi budeš škodit dál."

Tvůj bývalý kolega Radek Bajgar"

Radek Bajgar je televizní producent, novinář a publicista. Ačkoli vystudoval Lékařskou fakultu a následně se několik let živil jako psychiatr, rozhodl se změnit obor a pustit se do žurnalistiky. Působil jako redaktor v týdeníku Reflex a téměř dvacet let pracuje v TV Nova, kde se podílel na vzniku několika pořadů. Bajgar založil publicistický pořad Na vlastní oči, který pomohl odhalit například kauzu Berdychova gangu. Redaktory byly Josef Klíma, Janek Kroupa, Stanislav Motl a právě Radek John.

Související

Radek John

ČSSD se musí omluvit Johnovi za označení tunelář

Praha - ČSSD se musí omluvit bývalému předsedovi Věcí veřejných Radkovi Johnovi za to, že ho strana v minulosti označila za tuneláře. Rozhodl o tom pražský městský soud, kde John na sociální demokraty podal žalobu.
Radek John

Radek John se stydí. Za policii a za...

Praha - Publicista, moderátor, spisovatel a exministr vnitra Radek John se stydí za českou policii i za své spoluobčany. Uvedl to v reakci na sobotní demonstrace proti islamizaci Evropy.

Více souvisejících

Radek John Josef Klíma Roman Janoušek

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy