Zveřejnění telefonních čísel? Infantilní protest proti establishmentu

Praha – Rebelující skupina Ztohoven zveřejnila v galerii DOX telefonní čísla všech členů vlády, Poslanecké sněmovny a k tomu dokonce přihodila i číslo na prezidenta Václava Klause. U politiků se jejich „umění“ nesetkalo s přílišným pochopením, zvlášť když některým z nich přicházejí výhružné textové zprávy.

„Nemám pro pseudoprotest této skupiny vůbec žádné pochopení. Místo nového kanálu komunikace otevřeli jen kanál plný vulgarit a urážek. Teď zřejmě neví, jak z toho ven a hájí se přímou demokracií. To považuji za zcela absurdní. Za další komentář jejich počin nestojí," uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Kandidát na prezidenta z ODS Přemysl Sobotka zase jejich „dílo" považuje za infantilní protest proti tzv. establishmentu a dodává: „místo kultivované komunikace dostaly prostor především nízké pudy, urážky a vulgarity. Pokud to má být pokus kultivovat politickou scénu, tak se opravdu, ale opravdu nepovedl."

Redaktor Reflexu Petr Kolář se rozhodl vzít férovost do vlastních rukou a v souvislosti s akcí Ztohoven zveřejnil telefonní čísla členů Ztohoven. Takže se dnes můžete dovolat nejen politikům, ale i Romanu Týcovi (Davidu Honsovi), mluvčímu skupiny Žílkovi, Pokornému či Dvorskému. Redaktor v zájmu férovosti zveřejnil i číslo na sebe sama.

Související

Ztohoven

U Stalina zaplály ohně: Skupina Ztohoven zapálila bronzové mísy na Letné

To místo je prokleté. Stávala tam kdysi, v letech 1955-1962, socha Josefa Vissarionoviče Stalina. Dnes ráno tam zaplály ohně – ve dvou postranních bronzových mísách. Za performancí, která poděsila několik Pražanů, stojí umělecká skupina Ztohoven, proslulá hned několika předchozími akcemi, naposledy vyvěšením červených trenýrek na Pražském hradě.

Více souvisejících

Ztohoven Přemysl Sobotka Zbyněk Stanjura

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 1 hodinou

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 3 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Biden se postavil ICC: Izraelská ofenzíva v Pásmu Gazy není genocida

Americký prezident Joe Biden v pondělí popřel, že izraelská ofenzíva v Pásmu Gazy je genocida. Reagoval na několik obvinění vůči Izraeli na půdě Mezinárodního trestního soudu (ICC), informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy