"Klausovci" rozcupovali Schwarzenberga. Vytáhli na něj homosexuály i vztah s manželkou

Praha - Iniciativa D.O.S.T. jež má velmi blízko k Václavu Klausovi velmi tvrdě osočuje Karla Schwarzenberga. Konzervativní hnutí ho na Hradě odmítá, protože své konzervativní hodnoty kníže pouze předstírá.

Karel Schwarzenberg u mnoha lidí vyvolal dojem, že je stejný jako Václav Havel. Jenže to podle "klausovců" není úplně pravda. "Stál mu blízko v disentu i na Hradě, sdílí jeho oddanost idejím multikulturalismu a světoobčanství, jakož i příznačný morální relativismus, a stejně jako Havel je i Schwarzenberg miláčkem médií, o jehož hříších se nemluví a jehož nedostatky jsou vždy a za všech okolností jen a jen roztomilé," uznává Akce D.O.S.T.

Jenže Havel se prý jasně definoval jako intelektuál se srdcem nalevo. Naopak Schwarzenberg o sobě tvrdí, že je konzervativec. Konzervativní hodnoty ale podle hnutí vůbec nevyznává.

Schwarzenberg "je spojován s představou spořádaného života, slušnosti, vzdělanosti a velkorysosti, ačkoli sám dlouhodobě žije v komplikovaných osobních vztazích (v rozvedeném a nedávno znovu sezdaném manželství), veřejně podporuje homosexuální aktivisty, nerozpakuje se vulgárně napadat své ideové oponenty (slova jako magoři, cancy nebo prdel patří k jeho běžné výzbroji), nedostudoval žádnou z vysokých škol, s jejichž studiem začal a svým kritikům se trapně mstí (někdejšího předsedu Akce D.O.S.T. Ladislava Bátoru před časem doslova vyštval z místa ve státní správě)," osočuje hnutí předsedu TOP09.

Z toho důvodu vyzývají své příznivce, aby k volbám vůbec nechodili. "Karel Schwarzenberg by byl vhodnou volbou, kdyby byl osobností pravicovou a konzervativní. Kdyby byl například takový, jako byl jeho otec. Protože ale takový není, nebyl by dobrým prezidentem ani pro voliče snící o monarchii, ani pro spořádané měšťanstvo, ani pro ty, co touží po větší úctě k přírodě a vynesli kdysi „lesníka Karla" do ministerské funkce. Karel Schwarzenberg by byl dobrým prezidentem jen pro Sorose, Kalouska, Bakalu a Schwarzenberga," zakončuje svůj apel Akce D.O.S.T.

Související

Petr Hájek

Proti gayům i v Česku: Dvě organizace schvalují ruský homofobní zákon

Moskva/Praha - Česká konzervativní iniciativa Akce D.O.S.T a občanské sdružení Hnutí pro život ČR podpořily kontroverzní ruský zákon o zákazu propagace homosexuality mezi mládeží. Vyplývá to z dnešních informací ruských médií o dokumentu, který před nadcházejícím summitem skupiny G20 v ruském Petrohradu podepsalo více než sto křesťanských a konzervativních společenství z 33 států světa. Podepsání petice potvrdil ČTK předseda D.O.S.T. Michal Semín.

Více souvisejících

D.O.S.T. Karel Schwarzenberg Václav Klaus

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 9 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy