Rath zase kritizoval, pustil se do Hegera: Je to destruktor!

Praha – Současný ministr zdravotnictví Leoš Heger je podle Davida Ratha destruktor. Rath sedí téměř devět měsíců ve vazbě kvůli možné korupci, i tak se rád připomene komentářem k současnému politickému dění.

Ačkoli byl bývalému středočeskému hejtmanovi Heger zpočátku sympatický, když horoval za stabilitu zdravotnictví, vše se změnilo s nástupem do funkce. „Bohužel rozpor jeho slov a skutků je dramatický. Od ministra Julínka se spíš liší vnější formou než obsahem. Výrazně zvýšil některé Julínkovy poplatky, třeba za den v nemocnici. Umanutě chce zpoplatnit základní stomatologickou péči," uvádí na blogu Aktuálně.cz Rath.

Podle Ratha se Heger jen snažil něco prosadit, aby docházelo ke změnám. K ničemu jinému protlačení Julínkových zákonů dle Ratha nevedlo. „Je přeci málo chaosu. Ruku v ruce s tím chtěl všechny lékaře podrobit zbytečnému pobíhání po úřadech s cílem jejich nové registrace, což mu naštěstí zatrhl Ústavní soud. Tak alespoň zdvojil již existující registr lékařů," dodává.

Ministerstvo mělo v plánu zrušit tisíce lůžek v nemocnicích, ale nakonec dospělo k závěru, že by to k ničemu nebylo. „Pro příští rok chce stejnému cvičení vystavit všechny ambulance a jejich pacienty. Je potřeba je trochu postrašit, aby zapomněli, že lékařům platí méně a naopak pacienti ze svého platí více. Nakonec budou šťastní, že lékaře nenechal velkomyslně pracovat a pacientům nezavřel jejich ordinaci. Všichni budou rádi, jak je pan ministr hodný člověk," myslí si o působení Hegera na zdravotnictví.

Související

David Rath

David Rath byl propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za korupci

Bývalý středočeský hejtman David Rath v úterý opustil brněnskou věznici, kde si od počátku ledna odpykával trest za korupci. ČTK to sdělil advokát někdejšího politika Roman Jelínek. Ratha poslal soud za mříže loni v červnu, kdy mu ve druhé větvi kauzy manipulací při zadávání zakázek ve Středočeském kraji o rok prodloužil už dříve uložený sedmiletý trest. Svaz pacientů ČR ve středu oznámil, že do konce května jmenuje Ratha pacientským ombudsmanem pro celou ČR. Rath ČTK v SMS zprávě zatím pouze napsal, že ho nyní čeká dost práce. Působí též jako lékař v Poliklinice u svatého Jakuba Hostivice, kde ale dnes dopoledne nebyl, řekla ČTK pracovnice polikliniky.

Více souvisejících

David Rath Leoš Heger

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Fotbal, ilustrační fotografie.

Euro 2024: Chorvaté si proti Španělům ani neškrtli. Všechny branky padly do přestávky

Jasný průběh měl první duel skupiny B, který proti sobě svedl dva giganty, Španěly a Chorvaty. Parta kolem Luky Modriče bude chtít na vstup do turnaje rychle zapomenout, neboť se proti jednomu z největších favoritů Eura na nic nezmohla. Do poločasu prohrávala 0:3, a když už měla šanci vstřelit branku z penalty, nejprve Petkoviče vychytal gólman Simón, aby se pak při dorážce sami připravili o gól předčasným vběhnutím do šestnáctky. Navzdory jasnému průběhu mají i tak Španělé nejspíše problém. Minimálně Morata totiž musel předčasně ze hřiště kvůli zranění.

před 4 hodinami

Fotbal, ilustrační fotografie

Euro 2024: Maďarům gól Vargy k bodům nestačil. Švýcaři si vybudovali dostatečný náskok už v první půli

Podobně jako v úvodním duelu evropského šampionátu Německa se Skotskem, i v druhém zápase skupiny A mezi Maďarskem a Švýcarskem nemuseli fotbaloví fanoušci čekat na první gól dlouho. Postarali se o něj Švýcaři, konkrétně zásluhou Duaha. A v prvním poločase nezůstalo jen u něj, ještě do poločasu zvýšil na 2:0 Aebischer. Právě díky skvěle odehranému prvnímu poločasu nakonec Švýcaři dokráčeli k výhře, přestože po přestávce snižoval Varga. V závěru totiž na konečných 3:1 zvýšil Embolo.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Volodymyr Zelenskyj, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Zelenskyj chce od summitu návrh míru, který se představí Moskvě

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu na probíhajícím mírovém summitu ve Švýcarsku řekl, že Rusku předloží návrh na ukončení války, na němž se shodne mezinárodní společenství. Neprozradil však, zdali by sám jednal s ruským protějškem Vladimirem Putinem.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kišiněvské letiště odmítlo letadlo s proruskými politiky na palubě

Kišiněvské letiště v pátek odmítlo povolit mezinárodní let s proruskými politiky na palubě. Let byl odkloněn do rumunského hlavního města Bukurešti.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy