Odborářský boss chce Rusnokovu vládu. Ovlivní to ČSSD?

Praha - Odborový boss Jaroslav Zavadil bude možná vést kandidátku ČSSD v Praze v příštích volbách do sněmovny. Jako takový se nepochybně může vyjadřovat k tématům, která hýbou děním v sociální demokracie. Teď to také udělal. Jasně řekl, jak by se strana měla postavit k Rusnokovi.

Jaroslav Zavadil šéfuje největší odborové centrále ČMKOS. Ta má kolem půl milionu členů a většina z nich se kloní k levici. Jedná se tak o potenciální voliče i ČSSD. Před pár dny vyšlo najevo, že by mohl Zavadil za tuto stranu kandidovat, a tak má jeho slovo velkou váhu.

A jak se tedy staví k otázce, zda by měla ČSSD dát důvěru nové vládě? " Jsem přesvědčen, že by ji měla dát," uvedl pro Právo. Zároveň se pozastavil nad tím, že sociální demokracie odmítla první pokus na sestavení vlády. Podle Zavadila bude jakákoliv nová vláda lepší, než by byla ta v čele s Miroslavou Němcovou /ODS/.

Zavadilův kladný názor na Rusnokovu vládu není překvapivý. Odborářský boss má velmi blízko k prezidentu Zemanovi a je dokonce jeho poradcem.

Související

Jaroslav Zavadil /ČSSD/ v Poslanecké sněmovně

Výrazné přilepšení k důchodu? Něco se chystá

Praha - Zhruba 4,5 milionu lidí, kteří myslí na důchod a mají penzijní připojištění se státním příspěvkem, má šanci dostat výraznou podporu. Nově by totiž mohli uplatnit úlevu na dani ve výši až 3 600 korun ročně.
Jaroslav Zavadil

Dar pro Zavadila od kolegů? Trenýrky s přirozením

Praha - Sedmdesáté narozeniny bude bývalý odborářský boss a nyní poslanec ČSSD Jaroslav Zavadil slavit až za pár dní. Již nyní ale měl párty pro kolegy ze sociální demokracie a mezi dary se objevil opravdový skvost. Trenýrky s mužským údem.

Více souvisejících

Jaroslav Zavadil ČSSD Jiří Rusnok (guvernér ČNB)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy