Poul na Úřadu vlády skončil, nárok na odstupné nemá

Praha - Na úřadu vlády k 30. srpnu skončí bývalý vedoucí úřadu Lubomír Poul (48). Dohodl se na tom se současným vedení úřadu. ČTK o tom informoval úřad. Poul měl zdravotní volno poté, co byl zadržen policií v souvislosti s kauzami kolem bývalé spolupracovnice expremiéra Petra Nečase Jany Nagyové. Z ničeho ale obviněn nebyl.

"Oceňuji věcné a korektní jednání s Lubomírem Poulem. Děkuji mu za práci, kterou odvedl a přeji mu pevné zdraví," sdělil současný vedoucí úřadu vlády Radek Augustin. Poul nemá nárok na odstupné.

Podle nedávno zveřejněných údajů o platech vedoucích zaměstnanců úřadu vlády Poul bral ročně 1,17 milionu korun plus další odměny.

„Zájem o platové poměry na Úřadu vlády byl mimořádný, v první den uvolnění informací o mzdách vysokých státních úředníků navštívilo vládní portál přes 6 tisíc unikátních uživatelů. Úřad vlády má zájem v nastoleném trendu pokračovat a reflektovat veřejný zájem v zájmu transparentnosti," řekl ke zveřejnění platů vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin.

Nagyová dostávala každý rok statisícové odměny. V roce 2011 dokonce získala nejvyšší odměnu ze všech vedoucích pracovníků úřadu, když dostala k platu 1 220 000 korun. Průměrně si tedy v roce 2011 měsíčně vydělala 185 000 korun a brala tak více než premiér. Jeho plat je daný zákonem a činí zhruba 169 000 korun měsíčně včetně náhrad. Na odměnách si od roku 2010 výrazně polepšil i vedoucí Úřadu vlády. Zatímco v roce 2010 dostal roční odměnu ve výši 465 tisíc korun, v roce 2012 si přilepšil na 1 659 000 korun.

Související

Více souvisejících

Vláda ČR Lubomír Poul

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 8 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy