Paulczynski: Pane Bože, chraň nás před blbci!

Praha - Kdo v sobě našel sílu na nedělní Partii na Primě, zažil zase jeden z velkých dnů stínového ministra zdravotnictví Ratha. Padaly z něho opravdové perly.

Nejlepší bylo, kterak vyvyšoval svůj doktorský titul nad magisterský titul náměstka ministryně zdravotnictví.

K nejlepšímu patřilo, kdy se titulovali Šnajdr Ratha chameleonem a Rath Šnajdra strakou zlodějkou. Nádherná ukázka politické kultury a la Česko.

Zdálo se, že sociální demokracie udělila panu doktorovi dočasný dištanc, aby svou drze proříznutou klapačkou nepokazil oranžovou kampaň. Nějakým nedopatřením pan doktor vyklouzl z domácího vězení a vše si vynahradil. Stručné shrnutí uměleckého dojmu: ratlík poštěkával na dobromyslného salašnického psa až se z něho stal pes Baskerwilský. Mám tu čest se s panem náměstkem znát osobně, takže jsem ho nepoznával. Asi mu marketingoví poradci doporučili mírně cholerickou pózu, ale lid televizní to asi neocení.

A v čem bylo jádro pudla? Náměstek uvedl, že zdravotnické poplatky prokázaly svou nezbytnost a pozitivní efekt pro české zdravotnictví. "Zrušení zdravotnických poplatků znamená okamžitý výpadek šest miliard pro české zdravotnictví plus dodatečné výdaje zdravotních pojišťoven," prohlásil Šnajdr, podle něhož by to znamenalo kolaps zdravotnictví. Šnajdr zopakoval, že poplatky pomohly zvýšit kvalitu a dostupnost specializované zdravotnické péče. Sociálními demokraty plánovaná redukce zdravotních pojišťoven by podle náměstka znamenala přechod na centralistické socialistické zdravotnictví a ČSSD prý nemyslí vážně zavedení připojištění.

Chameleon zase mlel to svoje o zrušení poplatků a přidal k tomu statistický údaj o střední délce věku, čemuž kromě demografů asi nerozuměl vůbec nikdo. Ale znělo to dobře.

A vzhledem k tomu, že na zrušení poplatků socani nalákali hlupáky už jednou, nelze vyloučit pro velký úspěch repete. Nejhorší na tom bude, že na tuto Rathovu demagogii zcela jistě bude nemalý počet "obyčejných lidí" slyšet. Jak je něco zadarmo, už se řadí do fronty. Doufám, že jich však nebude tolik, aby z tohoto pána udělali ministra zdravotnictví, který straší zdravotnicky nevzdělané voliče svými vizemi, kterak se temnou nocí plouží vychrtlý nuzák třímající v rukou poslední vyžebranou třicetikorunu na zaplacení Julínkova poplatku u doktora. Padá vysílením před luxusním mrakodrapem pětihvězdičkové soukromé kliniky a přivolaná hlídka mu sděluje, že jeho námaha byla marná, neboť klinika se specializuje pouze na léčbu celulitidy. Pacient vyčerpáním a šokem umírá..."

A jestli někdo těmto Rathovým strašákům věří, pak nezbývá než si povzdechnout:

Pane Bože, chraň nás před blbci!Zdroj: Paulczynski.cz

Související

Více souvisejících

Petr Paulczynský David Rath

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy