Manipulace v ČT nebyla jen při prezidentské volbě, ale i teď, stěžuje si zakladatel Pravé frakce

Praha - Malé politické strany kritizovaly Českou televizi za údajnou diskriminaci v předvolebním boji. Není tak divu, že kandidát Hlavu vzhůru Jiří Janeček po vyvolání krize v ČT volá po její strukturální proměně.

"Česká televize musí projít základní strukturální změnou. Tato veřejně právní televize nese obrovskou zodpovědnost jako jedeno z hlavních medií, které přenáší a sděluje informace o dění v ČR. Díky radě ČT, kterou jmenuje poslanecká sněmovna, má značnou důvěru obyvatel České republiky. Manipulaci jsem vnímal nejen při prezidentských volbách, ale bohužel i ve volbách do poslanecké sněmovny," okomentoval svůj pohled na situaci.

Krize v ČT se rozhořela poté, co 23 redaktorů v čele s Danielou Drtinovou poslalo Radě ČT stížnost na prozemanovské zásahy do vysílání televize. Proti tomu se ale postavilo 61 dalších novinářů ČT včetně Václava Moravce. Ti tvrdí přesný opak.

Janeček drží Drtinové v jejím boji palce. "Způsob, jak byly vybírány strany do politických debat, je opravdu skandální. Není snad problém v rámci objektivity zapojit do diskuze všechny politické strany. Nakonec se presentovaly strany, které propadly jako SPOZ a strany, které udělaly slušný výslede jako Piráti či Svobodní, tento prostor nedostaly," postavil se na stranu své politické konkurence.

Podle Janečka, zakladatele Pravé frakce uvnitř ODS, je právě tato diskriminace možným důvodem, proč Svobodní ani Piráti nejsou ve sněmovně. "Naopak dáváme prostot straně, která by tu již po roce 1989 dávno neměla být," navezl se do komunistů.

Související

Jiří Janeček

Chcípl PES se proměnil v politické hnutí, počítá s kandidaturou ve volbách

Protestní iniciativa podnikatelů Chcípl PES se oficiálně stala politickým hnutím. Ministerstvo vnitra 5. března zaregistrovalo hnutí pod názvem Otevřeme Česko - Chcípl PES, sídlo má hnutí v Jincích na Příbramsku, kde jeho spoluzakladatel Jiří Janeček provozuje pivovar a restauraci. Hnutí chce kandidovat v podzimních sněmovních volbách, sdělil dnes ČTK Janeček.
Ilustrační fotografie

Iniciativa Chcípl PES se mění v politické hnutí, restaurace budou buňkami

Restauratéři z iniciativy Chcípl PES chtějí založit politické hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES. Restaurace se stanou politickými buňkami. V nich pak podle výkladu organizátorů bude moci být otevřeno, protože politická jednání mají z restriktivních vládních nařízení výjimku. Uvedli to dnes na tiskové konferenci v jedné z "odbojných" restaurací, pražském Šeberáku.

Více souvisejících

Jiří Janeček (dříve ODS) ODS Česká televize

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy