Exprimátor Svoboda hledá viníka debaklu. Je jím prezident i sama ODS

Praha - Nový poslanec a bývalý primátor Prahy Bohuslav Svoboda /ODS/ slíbil po volbách, že bude poctivě hledat viníka volebního debaklu strany. Podle všeho už ho našel. Pražským straníkům sepsal dopis, v němž neúspěch analyzuje.

ODS ve volbách získala jen 7,7 procent a 16 mandátů. V bývalé baště ODS, tedy v hlavním městě, dokonce občanští demokraté skončili až čtvrtí za vítěznou TOP09, hnutím ANO a překvapivě i za ČSSD. Strana je tak ve finančních potížích a jen s velkými obtížemi přežila svou smrt. Teď leží na JIPce a řeší se, co bude dál.

Bohuslav Svoboda, šéf pražské ODS, teď rozeslal dopis straníkům, kde analyzuje, co propadák způsobilo. Úseky dopisu uveřejnil server Novinky.cz. Podle Svobody čelila ODS snahám o očernění.

Pak kritizuje policii a prezidenta: "Nepochopitelná policejní akce, která smetla námi vedenou vládu, levicový prezident opilý svou mocí, zrádci v našich řadách, ale i mediální blokáda způsobená tím, že dva důležité deníky ovládá předseda naší konkurenční strany aj., udělaly své."

Svoboda si uvědomuje, že většina voličů strany přešla k TOP09 a hnutí ANO. "Kritici by však neměli zapomínat, že tyto strany zejména v Praze vyrostly díky skandálům a problémům některých našich spolustraníků," kritizuje odbojnou část ODS, která se v minulosti srocovala kolem exposlance Borise Šťastného a velmi znepříjemňovala Svobodovu vládu nad Prahou.

Související

Bohuslav Svoboda

Mám černý kašel, zaskočil primátor Svoboda přítomné na jednání ve Sněmovně

Česko od začátku roku eviduje nárůst počtu případů černého kašle, který si našel i vrcholné politiky. Pražský primátor a poslanec Bohuslav Svoboda (ODS) na středečním jednání sněmovního zdravotnického výboru nečekaně uvedl, že se s tímto onemocněním léčí. V místnosti s ostatními členy výboru strávil několik hodin. 

Více souvisejících

Bohuslav Svoboda ODS

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

včera

Čech měl spolu s Američany a Španěly zavraždit Madura. Počet zadržených roste

Venezuelské úřady v úterý oznámily zadržení čtvrtého Američana, který je podezřelý z údajného spiknutí proti prezidentovi Nicolásu Madurovi.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy