Hudeček je nezralý. Do čela hlavního města nepatří, zlobí se jeho předchůdce

Praha - Bývalý primátor Prahy Bohuslav Svoboda byl v tomto volebním období sesazen svým bývalým koaličním partnerem z TOP09. Jaký názor má na Tomáše Hudečka /TOP09/, který primátorský řetěz převzal?

Pražská magistrátní politika prošla v tomto volebním období několikrát velkými změnami. Nejprve se po volbách, které vyhrála TOP09, dohodla ODS s ČSSD. V čele této koalice stanul právě Svoboda.

Následně přežil pokus o vnitrostranický puč a dohodl novou koalici s TOP09. Přestože měl méně zastupitelů, udržel post šéfa hlavního města. Když ale Tomáš Hudeček a TOP09 vycítili po názorových neshodách šanci, ihned vypověděli koaliční smlouvu. Teď Praze vládne jednobarevná rada TOP09 tiše podporovaná komunisty.

A co si tedy Svoboda myslí o muži, který ho v čele města za tzv. zařízl? "Praze pan Hudeček jistě neprospívá. Je nezralý, nic o své práci neví, nic neumí. Lidé, o nichž hovořím já, jsou také mladí, ale svoji práci dokáží odvést," řekl pro Týden.cz. Připomeňme, že Hudeček v Praze nežije dlouho a pochází z Olomouce.

Související

Tomáš Hudeček

Ministerstvo se omluvilo exprimátorovi Hudečkovi za nezákonné stíhání

Ministerstvo spravedlnosti se kvůli kauze karty opencard omluvilo bývalému pražskému primátorovi Tomáši Hudečkovi (tehdy TOP 09) za újmu na osobnostních právech způsobenou nezákonným trestním stíháním. Omluvu ministerstvo zveřejnilo na svém webu. Hudeček dnes ČTK řekl, že se bude soudně domáhat odškodnění. To současné považuje za nedostatečné.
Nejvyšší správní soud

Sotolář z kauzy opencard může dál soudit, nebude předsedou senátu

Pražský soudce Alexander Sotolář může dál soudit. Kárný senát Nejvyššího správního soudu (NSS) jej dnes odvolal z funkce předsedy senátu Městského soudu v Praze, talár mu však ponechal. Bude řadovým členem senátu. Sotolář upravoval protokoly v kauze opencard. Lišily se tak oproti zvukovým záznamům z jednání.

Více souvisejících

Tomáš Hudeček Bohuslav Svoboda Praha

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

před 11 hodinami

Čech měl spolu s Američany a Španěly zavraždit Madura. Počet zadržených roste

Venezuelské úřady v úterý oznámily zadržení čtvrtého Američana, který je podezřelý z údajného spiknutí proti prezidentovi Nicolásu Madurovi.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy