Zavadil se rozjel: Jenom blbec nemění názory, říká o svém vstupu... A opřel se ostře do církve

Praha – Bývalý šéf odborů a současný poslanec za sociální demokracii Jaroslav Zavadil ještě nedávno tvrdil, že do politiky vstoupit nechce. Dnes říká, že to udělal proto, aby politiku vrátil lidem. Pořád o sobě ale říká, že duší je odborář a podle toho se v poslanecké sněmovně bude chovat.

Zavadil ve středu odpovídal na otázky diváků v Hyde parku. „Jenom blbec nemění názory," odpověděl bývalý odborář na dotaz, proč se dal na dráhu poslance, když vždycky tvrdil, že do politiky vstupovat nechce. Podle něj je logické, že se zapojil do sociální demokracie, protože je jeho odborářským názorům nejblíže.

O Zavadilovi je obecně známo, že je přítel prezidenta Miloše Zemana. „Mám pocit, že se vztah prezidenta a ČSSD démonizuje. Zprostředkovávání jakýchkoliv rozhovorů je zbytečné," odmítl Zavadil, že by měl sloužit jako prostředník mezi stranou a hlavou státu. Dodal také, že pokud se jakákoliv strana nerozbije zevnitř, těžko ji někdo rozbije zvenku, i kdyby to byl sám prezident.

Někteří diváci se obávají, že odboráři vyjednané zvýšení minimální mzdy každý rok o 500 korun způsobí to, že zaměstnavatelé budou propouštět. „Minimální mzdu jsme se snažili navýšit už od vlády Topolánka, povedlo se to až za Rusnoka. Nemyslím si, že by kvůli tomu došlo k masivnímu propouštění, je to spíše motivace pro zaměstnance," řekl odborář. Dokud prý budou sociální dávky větší než minimální mzda, těžko se lidé poženou do práce.

Poslanec za ČSSD také naplno řekl, co si myslí o církevních restitucích. „Měly být pojaty jinak. Osobně bych se vrátil do dob Husa, kterého si velmi vážím a který říkal to stejné, jak papež František. Církve by neměly být bohaté. Mohl bych taky mluvit o čarodějnických procesech, ve kterých se církev angažovala," rýpnul si Zavadil.

Související

Jaroslav Zavadil /ČSSD/ v Poslanecké sněmovně

Výrazné přilepšení k důchodu? Něco se chystá

Praha - Zhruba 4,5 milionu lidí, kteří myslí na důchod a mají penzijní připojištění se státním příspěvkem, má šanci dostat výraznou podporu. Nově by totiž mohli uplatnit úlevu na dani ve výši až 3 600 korun ročně.
Jaroslav Zavadil

Dar pro Zavadila od kolegů? Trenýrky s přirozením

Praha - Sedmdesáté narozeniny bude bývalý odborářský boss a nyní poslanec ČSSD Jaroslav Zavadil slavit až za pár dní. Již nyní ale měl párty pro kolegy ze sociální demokracie a mezi dary se objevil opravdový skvost. Trenýrky s mužským údem.

Více souvisejících

Jaroslav Zavadil hydepark

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy