Langer útočí: Pecina lže a nedodržuje zákon. Jste manipulátor, vrací mu to John

Praha – Stávající ministr vnitra Pecina vrátil do funkce policejního prezidenta Lessyho, Česká republika tak má v čele policie dvě hlavy. Podle bývalého ministra vnitra Langera je to chyba, Radek John naopak s Pecinou souhlasí.

Martin Pecina před několika dny vrátil do funkce policejního prezidenta Petra Lessyho. "Rozhodl jsem o zrušení rozhodnutí o propuštění Petra Lessyho ze služebního poměru," řekl Pecina s tím, že soud bývalého policejního prezidenta zprostil viny, proto je návrat do funkce logický. Podle bývalého ministra vnitra a advokáta Ivana Langera ale ministr neříká pravdu. „Pecina lže, soud neočistil Lessyho. Pouze konstatoval, že nelze dvakrát trestat za stejnou věc. Bývalý policejní prezident už byl potrestán kázeňsky, proto ho tento soud znovu nepotrestal," vysvětlil v Partii na Primě Langer. Dodal také, že Pecina pochybil v tom, že nepočkal na vyjádření jeho poradní komise, která doporučila nejmenovat Lessyho zpět do funkce.

„Lessy byl osvobozen, Pecina jednal jako správní orgán. Udělal dobře," zastal se ministra Radek John. „Lžete vy, jste manipulátor," obvinil v diskusi Langera. „S Lessym bylo vedeno kárné řízení, které bylo zastaveno. Byl zproštěn vinny a policejní orgány pochybily," oponoval John advokátovi. Langer jeho námitky smetl ze stolu se slovy, že Johnovi chybí právnické vzdělání, proto zřejmě vyjádření soudu neporozuměl. „Myslím, že jde o vydírání stávajícího prezidenta Červíčka. Nechtěl vyhodit nepohodlné policisty, proto byl Lessy vrácen do funkce. Nemám pro to důkaz, ale říkají to ti, kteří byli na jednání s Pecinou. A to je na hraně zákona," obvinil ministra Langer„Je to dobrý obranný manévr, ale je nesmyslný. Ministr nemůže mluvit do personálních otázek, pokud s nimi nesouhlasí policejní prezident, leda by se vykonstruoval další proces proti Červíčkovi" oponoval John.

Související

Petr Lessy, bývalá policejní exprezident

Petr Lessy končí jako policejní přidělenec na Slovensku

Bratislava/Praha - Bývalý policejní prezident Petr Lessy končí ve funkci styčného důstojníka Policie ČR v Bratislavě, kam nastoupil v březnu 2014. Nyní mu tak končí mandát. ČTK to dnes řekl Lessy, o jeho odchodu z Bratislavy informoval Ekonomický deník.
Ilustrační foto

Zlínský policejní ředitel Koutný rezignoval, asi nebude sám. Co se stalo?

Zlín/Praha - Ředitel policie ve Zlínském kraji Bedřich Koutný rezignoval na funkci. Důvodem byl mediální tlak na něj i jeho nejbližší podřízené. Od policie na konci července zcela odejde. O odchodu je podle něj v podstatě rozhodnutý i jeho náměstek Jaroslav Vaněk, jenž však ještě nesdělil termín. Koutný to dnes řekl novinářům.

Více souvisejících

Petr Lessy Ivan Langer Radek John

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy