Zběhlík z ODS Janeček našel spojence. U soukromníků

Praha - Lídr bývalé Pravé frakce v ODS Jiří Janeček se svou novou stranou našel nového spojence pro evropské volby. Do voleb půjde společně se Stranou soukromníků, kterou v předčasných sněmovních volbách podpořila strana LIDEM.

Jiří Janeček se jako předseda Občanské konzervativní strany setkal se svým protějškem ze Strany soukromníků Petrem Bajerem. Na této schůzce se obě strany dohodly, že do evropských voleb půjdou společně.

"Evropu vnímáme jako společný ekonomický prostor, který nesmí dusit své členy. Nemá být přítěží pro občana a podnikatele" řekl Robert Vacek, místopředseda OK strany a jeden z tvůrců volebního programu.

Obě strany chtějí ponechat českou národní měnu minimálně do doby stabilizace evropské ekonomiky. "Chceme se v rámci Evropské unie emancipovat, ne vystupovat. V ekonomické realitě dneška je vize o vystupování z EU čirou utopií," dodal Janeček, který v předčasných volbách kandidoval pod hlavičkou Hlavu vzhůru Jany Bobošíkové.

Související

Jiří Janeček

Chcípl PES se proměnil v politické hnutí, počítá s kandidaturou ve volbách

Protestní iniciativa podnikatelů Chcípl PES se oficiálně stala politickým hnutím. Ministerstvo vnitra 5. března zaregistrovalo hnutí pod názvem Otevřeme Česko - Chcípl PES, sídlo má hnutí v Jincích na Příbramsku, kde jeho spoluzakladatel Jiří Janeček provozuje pivovar a restauraci. Hnutí chce kandidovat v podzimních sněmovních volbách, sdělil dnes ČTK Janeček.
Ilustrační fotografie

Iniciativa Chcípl PES se mění v politické hnutí, restaurace budou buňkami

Restauratéři z iniciativy Chcípl PES chtějí založit politické hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES. Restaurace se stanou politickými buňkami. V nich pak podle výkladu organizátorů bude moci být otevřeno, protože politická jednání mají z restriktivních vládních nařízení výjimku. Uvedli to dnes na tiskové konferenci v jedné z "odbojných" restaurací, pražském Šeberáku.

Více souvisejících

Jiří Janeček (dříve ODS)

Aktuálně se děje

před 32 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy