Tady je ale věcí, řekl policista u trezoru Nagyové. Co tam našel?

Praha - Pevný a bezpečný trezor by měl odolat vlivům vnějšího prostředí a zabránit vniknutí cizím osobám. Jedině takový splní svůj účel, pokud zrovna nenastane situace, kdy se zasekne a nejde otevřít ani klíči k tomu určenými. Přesně to se stalo policistům, kteří se snažili dostat do trezoru Jany Nagyové. Zprvu závažná situace nabrala komický spád.

Humorně vyhlížející situaci museli řešit detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu útvaru ve chvíli, kdy chtěli po loňské červnové razii prozkoumat obsah trezoru Jany Nagyové v její kanceláři. Ten se jim totiž zasekl a otevřít jej museli až zámečníci.

"Tady je ale věcí," reagoval podle deníku Právo udiveně policista, který do trezoru se šperky, dokumenty a upomínkovými předměty nahlédl. Nagyová měla údajně podotknout, že šperky schované uvnitř používá na reprezentační výstupy. Zkoumání obsahu trezoru pokračovalo do doby, než se jej jednomu z policistů podařilo omylem zabouchnout. Otevřít ho však už nedokázali.

"Nemohli ho pak otevřít a požádali paní Nagyovou, ať ho odemkne, jenže klíče se zasekly a nešlo to ani jí. Komentovala to slovy, že to se jí ještě nikdy nestalo," sdělil deníku zdroj obeznámený s průběhem celého případu.

Trezor musel být následně převezen na Perštýn a otevřít se jej povedlo až zámečníkům, ti se do něj však dostali velmi rychle.

Dokumenty, ukryté v trezoru, však údajně nic zásadního k celému případu nepřinesly. Deník ale upozornil na to, že účtenky od drahých šperků Nagyové našli policisté u bývalého šéfa Úřadu vlády Lubomíra Poula, který musel opakovaně navštívit sídlo NBÚ, aby vysvětlil svůj nepořádek v dokumentech na Úřadu vlády.

Související

Jana Nečasová u Obvodního soudu pro Prahu 1

Zvrat v kauze Nečasové: Nejvyšší soud označil odposlechy za nezákonné

Nejvyšší soud označil odposlechy v kauze Jany Nečasové (dříve Nagyové) za nezákonné. Nepoužitelné jsou podle soudu i odposlechy dalších lidí z kauz, které spustil policejní zásah na Úřadu vlády v roce 2013 a které přispěly k pádu kabinetu Petra Nečase (ODS). Uvedla to dnes Česká televize (ČT).
Petr Nečas

Nečasovu křivou výpověď bude soud řešit veřejně, trestní příkaz neplatí

Státní zastupitelství podalo odpor proti trestnímu příkazu, který uznal bývalého premiéra Petra Nečase (ODS) vinným z křivé výpovědi ve prospěch manželky Jany. Znamená to, že trestní příkaz se ruší a soud bude kauzu projednávat v hlavním líčení. Uvedla to dnes mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Pavla Hájková. Odpor podá i Nečas, sdělil jeho právník Adam Černý.

Více souvisejících

kauza Nagygate (od 13.6.2013) Lubomír Poul Jana Nagyová

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy