Vládní poslanec se pustil do ministryně Válkové: To byla pod vlivem drog?

Praha - Po šokujícím prohlášení ministryně spravedlnosti Válkové /ANO/ vládní poslanci většinou byli potichu, případně se snažili její výrok relativizovat. To se nyní změnilo. Velmi ostře proti ní vystoupil poslanec ČSSD Richard Dolejš.

Válková pro server Echo24 prohlásila ohledně poválečného odsunu Němců z českého pohraničí, že si o tom myslí to nejhorší. "Chápu, že to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v protektorátu zase tolik nedělo," uvedla. Přestože v následujících dnech se snažila svá slova vysvětlit, že tím myslela porovnání s Polskem či SSSR, Richard Dolejš se do ní tvrdě pustil.

"Tak tomuto vyjádření skutečně nerozumím a nechci věřit tomu, že členka Vlády ČR má tyto zvrácené názory. Asi šlo o špatný vtip paní ministryně nebo o vliv nějakých drog. Pokud to však myslela vážně, tak v demokratické vládě nemá co dělat a měla by se omluvit všem obětem fašistické okupace a celému národu," uvedl.

Podle poslance ČSSD by snaha zpochybňovat odsun mohla mít katastrofální důsledky.

"Jediný kdo může jásat a schvalovat tento výstřelek paní ministryně jsou neonacistické skupiny popírající holocaust a spolky sudetských Němců. Je to prostě ostuda a premiér by měl chtít její vysvětlení," vyzývá premiéra Sobotku.

Pokud Válková svá slova pořádně nevysvětlí, měla by podle něj ihned odstoupit a omluvit se lidem. "A pan Babiš se omluví za to, že člověka s těmito extremistickými názory navrhl za hnutí ANO do vlády," dodal.

Související

Evropská Unie

EU jako vazal USA? Poslanec ostře promluvil o závažných problémech

Praha – Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker by neměl britským voličům vyhrožovat kvůli brexitu, protože tím je jen může popudit, tvrdí poslanec ČSSD Richard Dolejš. On sám by prý očekával, že šéf evropské byrokracie položí na stůl argumenty, kterými by občany Velké Británie přesvědčil a motivoval hlasovat jasně proti vystoupení tohoto významného státu z Evropské Unie.

Více souvisejících

Richard Dolejš Helena Válková (ANO)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy