Babiš v pondělí vystoupí s projevem na ČT, Nově a Primě

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pondělí v 20:00 vystoupí s projevem ve veřejnoprávní České televizi a na soukromých stanicích Nova a Prima. Na twitteru naznačil, že se jeho řeč bude týkat soudržnosti v době šíření epidemie nového typu koronaviru.

"Vím, že je to teď těžké období a já víc než kdy jindy cítím, že musíme držet při sobě. Tak vám k tomu chci něco říct," uvedl. Mluvčí vlády Vladimír Vořechovský ČTK řekl, že vystoupení bude Babiš předtáčet během pondělí.

Najdete si zítra, v pondělí večer ve 20 hodin chvilku? Vím, že je to teď těžké období a já víc než kdy jindy cítím, že musíme držet při sobě. Tak vám k tomu chci něco říct. V České televizi, na Nově a na Primě.

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) March 22, 2020

Doposud premiér vystupoval na tiskových konferencích po jednáních vlády a s dílčími komentáři jednotlivých opatření. Pravidelně přitom vyzýval k soudržnosti a boj s epidemií přirovnával k válce. V pondělí se vláda po víkendové odmlce vrátí k opatřením zavedením proti šíření nemoci a hospodářským aspektům krize. Očekává se prodloužení omezení volného pohybu minimálně do 1. dubna.

Počet případů nákazy stoupl v Česku na 1120. Za dnešek přibylo 73 nemocných. Vyléčených z nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, zůstává šest lidí. První tři potvrzené případy nákazy se objevily před třemi týdny - v neděli 1. března.

Ve čtvrtek oslovil Čechy v souvislosti s šířením nákazy způsobené novým typem koronaviru prezident Miloš Zeman. 

Prezidentův projev odvysílala televize Prima, předtočen byl v Lánech ve středu dopoledne. Česká televize chtěla jako veřejnoprávní instituce projev vysílat souběžně. Argumentovala větším dosahem pro diváky i tím, že stejně se postupuje v případě Zemanova vánočního poselství, které vyrábí Nova, ale vysílají ho i další média. Pražský hrad ČT nevyhověl.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 43 minutami

před 53 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy