Babiš vydá novou knihu Sdílejte, než to zakážou se svými vizemi

Premiér Andrej Babiš (ANO) vydá v pátek knihu s názvem Sdílejte, než to zakážou! Obsahovat bude mimo jiné jeho vizi obnovy České republiky po koronavirové pandemii nebo kritiku opozičních Pirátů, vyplývá z informací, které má ČTK k dispozici.

V pátek vyjde kniha elektronicky, brzy je v plánu též vydání audioknihy. V srpnu bude dostupná v tištěné verzi v nákladu 300.000 výtisků. Obsahovat bude 450 stran a dalších 32 stran fotografických příloh.

Mezi tématy knihy bude mimo jiné to, proč jsou podle Babiše Piráti zrádci země a největším nebezpečím, které Česku aktuálně hrozí. Opoziční strana už dříve avizovala, že na předsedu vlády podá žalobu kvůli jeho výroku, že Piráti chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty. Premiér dříve odmítl vyhovět předžalobní výzvě Pirátů a za slova se omluvit.

Babiš v knize též uveřejní své vize, jak chce dosáhnout toho, že metr nového bytu v ČR bude stát 16.000 korun, jak chce obnovit zemi po covidu, jak bude bránit národní zájmy, jak se podle něj Česko stane kosmickou velmocí nebo jak chce zvýšit porodnost. V knize chce také popsat, co vláda pod jeho vedením udělala pro lidi a co chce ještě pro zemi vykonat.

Své nápady premiér popsal v knize i před předchozími parlamentními volbami v roce 2017. Publikace O čem sním, když náhodou spím obsahovala jeho vizi Česka do roku 2035. Psalo se v ní mimo jiné o stavbě vysokorychlostní železnice a dálnic, o omezení počtu poslanců nebo o zavedení přímé volby starostů.

Babiš v červnu také adresoval dopis občanům, v němž vypočítává úspěchy své vlády. Ve Sněmovně nedávno premiér sdělil, že s distribucí a reklamou stál kolem šesti milionů korun a zaplatí ho hnutí ANO. Distribuce dopisu je podle předsedy vlády předmětem reklamace, neboť někteří občané ho údajně nedostali a dopisy končily v kontejnerech na odpad.

Veřejnost premiér každou neděli oslovuje také skrze pořad na sociálních sítích Čau lidi.

Sdílejte článek

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 38 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy