Faltýnek rezignoval na funkci prvního místopředsedy ANO

Jaroslav Faltýnek rezignoval kvůli jednání s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO) v restauraci, která měla být zavřená, na funkci prvního místopředsedy hnutí ANO. Rezignaci předal premiérovi a předsedovi hnutí Andreji Babišovi.

Novinářům při odchodu ze Strakovy akademie řekl, že rezignaci považuje za symbol uznání své chyby. Nového statutárního zástupce předsedy hnutí vybere sněm na přelomu ledna a února, doplnil.

"Tento můj krok je určitým symbolem, kdy uznávám své pochybení, i když přesně nevím, co jsem udělal. To by měla říct hygiena, zda jsem porušil pravidla, která platila ve středu večer," uvedl Faltýnek po jednání s Babišem.

S předsedou vlády se bavili i o Faltýnkově pozici předsedy klubu poslanců. "Informoval jsem pana premiéra, že já sám požádám poslanecký klub, zda mám jejich důvěru do voleb, či nikoli," uvedl. Předpokládá, že to s poslanci projedná do dvou týdnů. Zatím vnímá spíše jejich podporu. Svůj krok vysvětlil vyvozením politické odpovědnosti za to, že Prymulu k jednání vyzval.

Babiš řekl, že rozhodnutí o Faltýnkovi nechává na poslancích. "Je potřeba, aby rozhodl klub. Pan Faltýnek pochybil a rezignoval na funkci v rámci hnutí ANO. V Poslanecké sněmovně má velmi důležitou roli a je na klubu, jestli mu vysloví důvěru, nebo nevysloví," uvedl Babiš po jednání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech.

Související

Jaroslav Faltýnek (ANO)

Faltýnek: Kauza kolem dotace na stavbu Čapího hnízda se nestala tak, jak uvedla policie

Bývalý první místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek dnes u pražského městského soudu uvedl, že kauza kolem dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo se nestala tak, jak uvedla policie. Obžalovanému bývalému premiérovi Andreji Babišovi (ANO) se podle něj nevyplatilo páchat podvod kvůli dotaci, která představovala pět procent z celkové investice. Případ byl podle něj uměle vytvořen s jediným cílem - odstranit Babiše z politiky.
Jaroslav Faltýnek

ANO mění názor na potravinové kvóty, podpoří senátní verzi

Poslanecký klub hnutí ANO většinově podpoří senátní verzi novely zákona o potravinách, jež ze sněmovního návrhu mimo jiné vypouští povinnost, aby maloobchodní řetězce prodávaly od příštího roku minimálně 55 procent českých potravin. Na dnešní tiskové konferenci před schůzí Sněmovny to řekl šéf klubu Jaroslav Faltýnek.

Více souvisejících

Jaroslav Faltýnek (hnutí ANO) Andrej Babiš Roman Prymula (epidemiolog) Hnutí ANO

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 7 minutami

před 9 minutami

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy