Nové levicové hnutí Budoucnost představilo program, do Senátu podporuje Dienstbiera

V čele nového levicového hnutí Budoucnost jsou překladatelka Petra Jelínková a družstevník v sociálním podniku Filip Hausknecht. Strana má osmičlenné předsednictvo. Hlavními programovými prioritami hnutí jsou dostupné bydlení, oddlužení domácností, snížení daní pracujícím nebo řešení klimatické krize a sucha. Budoucnost to uvedla v dnešní tiskové zprávě.

Ve vedení hnutí jsou vedle spolupředsednické dvojice odborář Bob Čáp, IT manažer Tomas Dinkov, sociální pracovnice Kateřina Nyklová, lékař a vědec Jan Trnka, studentka politologie Kristýna Trochtová a studentka mezinárodních vztahů Johana Waldhansová.

Budoucnost má také celorepublikovou radu, kterou z poloviny tvoří vylosovaní členové hnutí, zbytek bude sestávat z volených zástupců jednotlivých krajů. Hnutí také připravuje spolupráci s mládežnickou organizací a setkávání s místními spolky a hnutími.

Kromě zmíněných priorit se chce Budoucnost zaměřit na podporu pečujících, zkrácení pracovní doby, rozvoj infrastruktury, venkova a menších měst a odstavení oligarchů od moci.

Budoucnost podpoří také dva kandidáty do Senátu v podzimních volbách. Na Kladensku stávajícího člena horní komory a někdejšího ministra Jiřího Dienstbiera (ČSSD), ve Žďáru nad Sázavou společně se Stranou zelených místopředsedu ČSSD a starostu Nového Města nad Moravou Michala Šmardu, jenž bude kandidovat za koalici Silný hlas z Vysočiny. Další možné koaliční spolupráce nebo podpory pro programově blízké kandidující hnutí dále vyjednává.

Související

Volby, ilustrační foto

Hnutí Budoucnost se chystá na volby, má sociální a ekologický program

Se sociálním a ekologickým programem se chystá v letošních krajských a senátních volbách oslovit voliče politické hnutí Budoucnost. Člen přípravného výboru Filip Hausknecht dnes ČTK řekl, že hnutí má k dispozici potřebných tisíc podpisů k registraci, chce ale získat další pro hladký průběh registrace na ministerstvu vnitra.

Více souvisejících

hnutí Budoucnost Jiří Dienstbier ml. Senátní volby Jan Trnka (Budoucnost)

Aktuálně se děje

před 53 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy