Poslankyně Trikolóry se vyfotila s kapelou Ortel. Platí svoboda slova, hájí se

Hnutí Trikolóra, které založil syn bývalého českého prezidenta Václava Klause, řeší nový skandál. Jeho členka a bývalá poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková se neváhala veřejně prezentovat s členy kontroverzní kapely Ortel známé pro své xenofobní texty. Na svojí obhajobu uvedla, že platí svoboda slova a že šlo pouze o charitativní koncert.

"Cítit se budou v právu, ti v tom černým hávu, útočí jen v davu, a svatou válku ctí. Pro Alláhovo slávu uříznou ti hlavu. Mají jen o to snahu, zastavme šílenství." I v takovém duchu se nesou sloky písní skupiny Ortel. Fotografii, na níž pózuje s členy extremistické skupiny, umístila poslankyně na svůj facebookový profil. Za zmínku stojí, že se Ortel těší popularitě v řadách neonacistů, a že na jednom z jeho koncertů příznivci dokonce i hajlovali. 

Podle Majerové Zahradníkové na tom ale není nic špatného, jelikož jde pouze o charitativní koncert, jehož se zúčastnilo devět žánrově různých kapel. "Všichni hráli zadarmo a výtěžek je věnován onkologickým pacientům,“ uvedla pro web CNN Prima News.

"Jezdím po koncertech a festivalech celý svůj život, protože mám muziku moc ráda a vnímám ji jako součást svého života. Také mě zajímalo, jak to bude u koncertu Ortelu probíhat. Neviděla jsem ani jednu jedinou zvednutou ruku, neslyšela v textech nic, co by někoho k něčemu snad ponoukalo,“ podotkla poslankyně s poznámkou, že za život přišla do styku se spoustou kapel, které se hlásily k různým myšlenkám a názorovým proudům. Umělci mají dle jejích slov prostřednictvím svých děl vyjadřovat emoce.

"No tak byla na nějakém rockovém festivalu, patrně. Byl nějak nelegální? Trikolóra je politické hnutí, nikoli sdružení hudebních kritiků. Pošlete mi seznam kontroverzních umělců  a pak taky těch pokrokových. Zařídíme se podle toho a uděláme směrnici,“ vyjádřil se k tomu předseda Trikolóry Václav Klaus junior.

Související

Na Staroměstském náměstí protestovali odpůrci opatření, (17.11.2021)

Majerová Zahradníková obhájila funkci, dál povede Trikolóru

Předsedkyní Trikolóry podle informací ČTK zůstane překladatelka a bývalá poslankyně za ODS Zuzana Majerová Zahradníková, delegáti ji zvolili na dnešním sněmu. Hnutí vede od loňského roku. Aktuálně delegáti na neveřejném zasedání volí místopředsedy. Více informací Trikolóra sdělí na briefingu, který je v plánu v 18:00 v hotelu Olšanka v Praze, v němž se sněm koná.
Zuzana Majerová Zahradníková (ODS)

Majerová Zahradníková: Trikolóra chce hájit "normální svět"

Hnutí Trikolóra vzniklo z potřeby ustavit v České republice hodnověrný politický subjekt, který bude hájit tzv. "normální svět". Na ideové konferenci hnutí to dnes uvedla jeho místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková, která stranu po odchodu předsedy Václava Klause mladšího povede do sněmovních voleb. Hnutí bude na podzim kandidovat spolu se Soukromníky a Svobodnými.

Více souvisejících

Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra) Trikolóra hnutí občanů skupina Ortel

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy