Pospíšil byl propuštěn z nemocnice. Bál jsem se nejhoršího, řekl o nákaze covidem

Europoslanec a šéf pražských zastupitelů koaličních Spojených sil pro Prahu Jiří Pospíšil (TOP 09) dnes opouští pražskou motolskou nemocnici, kde byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče kvůli onemocnění covidem-19. Informoval o tom na twitteru.

Bývalý předseda TOP 09 minulý čtvrtek uvedl, že se u něj nákaza koronavirem zkomplikovala a kvůli zápalu plic a problémům s dýcháním musel do nemocnice.

Pospíšil dnes odpoledne na twitteru uvedl, že ho z nemocnice právě propouštějí. "Nechci znít nijak pateticky, ale abych se přiznal, když mě sem přivezli, obával jsem se toho nejhoršího. Jen díky lékařům, zdravotníkům a sestřičkám z JIP v Motole, kteří se o mě intenzivně starali, se tak nestalo," uvedl.

Všichni lékaři, ale stejně tak i všechny zdravotní sestřičky mají u mě obrovský respekt a úctu. Nebýt jich, tak mohlo být všechno jinak… Děkuju ❤️

— Jiří Pospíšil (@Pospisil_Jiri) October 5, 2020

Ocenil v té souvislosti práci lékařů. "Až teprve ve chvíli, kdy člověk leží tady na JIP, uvědomí si, jaká je to strašně fyzicky i psychicky náročná práce permanentně pečovat o pacienty," uvedl.

Nákaza koronavirem se mezi členy vedení Prahy objevila už dříve. V červnu onemocněl náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN). Následně museli být v karanténě všichni radní. Zastupitelstvo 10. září schválilo novelu jednacího řádu, podle níž se mohou i zastupitelé s nařízenou karanténou účastnit jednání prostřednictvím videokonference.

Související

Jiří Pospíšil

Pospíšil bude i jako pražský radní pobírat plat europoslance

Jiří Pospíšil (TOP 09) si k funkci náměstka pražského primátora pro kulturu a cestovní ruch nechá i mandát a plat europoslance, řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz a Hospodářské noviny (HN). Odměnu za funkci v Praze pošle zvířecím útulkům. V kumulaci funkcí problém nevidí. Také se vzdá postu předsedy správní rady Musea Kampa, nechce vyvolávat dojem střetu zájmů, dodal.

Více souvisejících

Jiří Pospíšil nemocnice Motol Praha top 09 Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 34 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy