Zemana ničí nulová sociální inteligence, píše ve své knize Šlouf

Praha - Chování prezidenta Miloše Zemana stále více určuje nevypočitatelná náladovost, urputná zatvrzelost a prakticky nulová sociální inteligence, kvůli kterým je schopen se v okamžiku proměnit ve fracka nebo lpět na omylech, píše ve svých politických vzpomínkách dřívější blízký Zemanův spojenec Miroslav Šlouf. Jeho kniha nazvaná Jak se dobývá Hrad vyjde ve čtvrtek.

"Dříve je měl aspoň většinou pod kontrolou, ale v posledních letech jako by se utrhly ze řetězu, což způsobuje rychlou degeneraci osobnosti," tvrdí Šlouf o trojici negativních vlastností v 195stránkové publikaci.

"Velmi zvolna, hodně pomalu jsem přicházel na to, že vlastně spolupracuji se dvěma Zemany - s jedním úžasným člověkem, skvělým kamarádem a vynikajícím politikem a s druhým, nerudným, domýšlivým ješitou, úplně ztrácejícím empatii i diplomacii," uvádí také.

Za první negativum má Šlouf nevypočitatelnou náladovost. "Ta se postupem času stále zhoršuje. Miloš Zeman tak dokáže změnit náladu neuvěřitelně rychle a kvůli stále banálnějším, někdy až nepochopitelně zanedbatelným pohnutkám," píše Šlouf. Podle něho se Zeman někdy v řádu sekund promění z přátelského chlapa ve "fracka, po kterém by člověk nejraději něčím hodil".

Druhou špatnou vlastností bývalého premiéra, jemuž Šlouf dříve dělal šéfa poradců, je prý urputná zatvrzelost, se kterou lpí na některých omylech. V minulosti uměl prý Zeman uznat chyby, "ale pak ho tato schopnost začala opouštět, až ho opustila prakticky úplně. Nyní už není schopen přiznat omyl prakticky nikdy."

Do třetice Zemanovi, jehož politickou roli celkově stále oceňuje, Šlouf vyčítá prakticky nulovou sociální inteligenci, která se prý navíc s věkem ještě snižuje.

"Dnes už ho tato špatná vlastnost ovládla tak, že nějaké přátelství, trvající patnáct-dvacet let, mu už nic neříká. A je dokonce možné, že může být třeba i rád, že vedle něj nejsem. Protože se mnou by se mu rozhodně nemohla přihodit ta mezinárodní ostuda, kterou si vykoledoval, když se málem zřítil na korunovační klenoty, které div že neznečistil," uvádí.

Související

Miloš Zeman po vítězství ve volbách v roce 2018!

Co se to děje na Hradě? Zemanovi kolegové otevřeně promluvili

Praha - Prezident Miloš Zeman je prý ve stále větší izolaci. V té jej podle listu Lidové noviny drží dvojice Vratislav Mynář a Martin Nejedlý. Dokonce ani politikům, kteří mají nebo měli k Zemanovi blízko, se prý už nemají možnost s hlavou státu mluvit „mezi čtyřma očima“.

Více souvisejících

Miroslav Šlouf Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 25 minutami

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

Izrael má v úmyslu rozšířit vojenskou operaci ve městě Rafah

Izrael má v úmyslu rozšířit svou vojenskou operaci v palestinském městě Rafah na jihu Pásma Gazy. V pondělí to řekl izraelský ministr obrany Joav Galant poradci Bílého domu pro národní bezpečnost Jakeovi Sullivanovi. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy