Rittig se rozjel. Schytal to Randák, Američané i Zaorálek. Šlachta s Foglarem se prý nedoplatí

Praha - Známý podnikatel a lobbista Ivo Rittig svým příznivcům na sociální síti Twitter během několika posledních dní opět přednesl několik komentářů stylem jemu vlastním. Schytali to od něj státní zástupci i Američané.

Chystaný návrh zákona o státním zastupitelství, který v listopadu představila ministryně spravedlnosti Helena Válková, čelí kritice ze strany státních zástupců. Proti novele se ohradil i nejvyšší žalobce Pavel Zeman, který poslal ministryni Válkové devětadvacetistránkový dopis s výčtem 44 kritických připomínek. K tomu Rittig posměšně dodal: "Ptal se někdy někdo řidičů, kolik mají připomínek k silničním předpisům?"

44 připomínek žalobců k zákonu o SZ ... Ptal se někdy někdo řidičů, kolik mají připomínek k silničním předpisům?

— Ivo Rittig (@RittigIvo) 13. Prosinec 2014

Lobbista si také všiml zprávy, o členu správní rady Nadačního fondu proti korupci Karlu Randákovi, který vyzval ministerstvo spravedlnosti, aby vymáhalo po policii náhradu škody v případu jeho neoprávněného trestního stíhání. Obžaloba Randáka vinila z neoprávněného nakládání s osobními údaji, soudy ale rozhodly o tom, že vynesení informací o nadstandardně vysokých odměnách z úřadu vlády do médií nebylo trestným činem. Randák se proto rozhodl požadovat po státu náhradu hotových výdajů a vyzval ministerstvo, aby vymáhalo úhradu od konkrétních osob, které se podílely na vydání rozhodnutí. Rittig při této události nezapomněl na osobu ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty a dodal: "No to má Randák výbornej nápad. To se za mě Šlachta s Foglarem nedoplatěj."

No to má Randák výbornej nápad. To se za mě Šlachta s Foglarem nedoplatěj ... http://t.co/9r19bpCLcO

— Ivo Rittig (@RittigIvo) 14. Prosinec 2014

Lobbista zabrousil i do zahraničí a všiml si, že zatímco je Ukrajina na pokraji státního bankrotu, Kyjev se Bruselem pře o správnou strategii vůči Moskvě. "Američané budou mít v kyjevské "loutkové vládě" rozhodující slovo, zatímco Evropané budou moci platit?" ptá se Michael Brückner v komentáři pro německý informační web Kopp Online, kterého cituje server Týden. K tomu Rittig dodává: "Ministři Američani... Ještě to půjde chvíli takhle dál a můžou za poslední prachy na Ukrajině uspořádat pohřeb EU ..."

Ministři Američani... Ještě to půjde chvíli takhle dál a můžou za poslední prachy na Ukrajině uspořádat pohřeb EU ... http://t.co/bm1BBGMghq

— Ivo Rittig (@RittigIvo) 16. Prosinec 2014

Následně se Rittig zaradoval nad dnešním verdiktem odvolacího senát uVrchního soudu v Praze, který rozhodnul, že se ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD) musí omluvit lobbistovi Ivu Rittigovi za to, že jej veřejně spojil s majetkem zabaveným policií při razii v kauze Jany Nagyové. Podle Rittiga je to "inspirace pro všechny, co si nechtějí nechat líbit lži."

Omluvu od @ZaoralekL dám samozřejmě na twitter, až dorazí. Jako inspiraci pro všechny, co si nechtějí nechat líbit lži ...

— Ivo Rittig (@RittigIvo) 16. Prosinec 2014

Následně se Rittig pozastavuje nad postupem policie. "Policajti právníkům v šest ráno zabavili věci, aby se na to pak vykašlali. Prej špatný zákony. A proč tam teda lezli? Přátelská návštěva?" ptá se.

Policajti právníkům v šest ráno zabavili věci, aby se na to pak vykašlali. Prej špatný zákony. A proč tam teda lezli? Přátelská návštěva?

— Ivo Rittig (@RittigIvo) 16. Prosinec 2014

Související

Ivo Rittig

V Pandora Papers se objevil i bývalý politik ČSSD Benda či lobbista Rittig

V projektu Pandora Papers se podle zjištění webu Investigace.cz objevila také jména bývalého teplického politika ČSSD Petra Bendy, lobbisty Ivo Rittiga a někdejšího ředitele televize Prima a pražského dopravního podniku Martina Dvořáka. Jsou údajně zapojeni do případu, ve kterém si dvě panamské firmy poslaly pět milionů v českých korunách. Jedna z firem byla podle dokumentů spojená s Bendou, spoluvlastníky druhé byli Rittig s Dvořákem.

Více souvisejících

Ivo Rittig Lubomír Zaorálek Karel Randák

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy